15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Rusia, grav avariate

Cele două cutii negre ale avionului companiei flydubai prăbuşit în noaptea de vineri spre sâmbătă la Rostov-pe-Don au fost recuperate, însă sunt grav avariate şi decodarea lor ar putea dura o lună, a anunţat duminică autoritatea rusă de reglementare a transporturilor aeriene civile (IAC), transmite Reuters, citată de Agerpres

Avionul companiei flydubai, ce efectua zborul FZ981 din Emiratele Arabe Unite, s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă în timp ce încerca să aterizeze. Avionul, un model Boeing 737-800, a abandonat prima aterizare programată şi s-a învârtit în cerc timp de peste două oră în condiţii meteo dificile deasupra aeroportului din Rostov-pe-Don. Toate cele 62 de persoane aflate la bord – 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului – au murit. 

”Dispozitivele de înregistrare primite sunt grav avariate din punct de vedere mecanic. Experţii au început inspecţia, deschizând şi extrăgând modulele de memorie din carcasele de protecţie, pentru activităţile ulterioare de restabilire a conexiunilor prin cablu şi de pregătire a copierii datelor”, a menţionat IAC. 

Agenţia de presă Ria Novosti l-a citat pe un reprezentant IAC conform căruia operaţiunea de decodare a informaţiilor înregistrate de cutiile negre ar putea dura o lună. Conform regulilor de aviaţie internaţională, ancheta va fi condusă de Agenţia pentru siguranţă aeriană din Rusia împreună cu reprezentanţi din SUA, ţara în care a fost produs avionul, şi din Emiratele Arabe Unite, ţara unde se află sediul companiei flydubai. 

Compania flydubai a precizat că 44 dintre pasageri erau ruşi, alături de opt ucraineni, doi indieni şi un uzbec. Comandantul aeronavei era cetăţean cipriot, iar copilotul era spaniol şi fiecare avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor. Ceilalţi cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia şi Kârgâzstan. 

Ultima oră
Pe aceeași temă