21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialCurtea de Conturi a găsit erori de aproape 83 de milioane de...

Curtea de Conturi a găsit erori de aproape 83 de milioane de lei la fondurile europene

Curtea de Conturi a constatat erori de 82,98 milioane de lei la activitatea de eligibilitate a proiectelor europene pentru perioada financiară 2007 – 2013, menționează un raport publicat marți de Curtea de Conturi.

Același document semnalează încălcări ale normelor pe achiziții cu un impact de peste 20,76 milioane lei de-a lungul anului 2015.

"Pentru perioada de programare 2007-2013, au fost declarate Comisiei Europene cheltuieli în valoare de 21,16 miliarde lei, din care Autoritatea de Audit a verificat cheltuieli în sumă de 4,352 miliarde lei. Principalele categorii de nereguli identificate au vizat abateri de la normele și dispozițiile privind eligibilitatea, fiind cuantificate erori în sumă totală de 82,979 milioane lei, precum și încălcări ale normelor în materie de achiziții cu un impact în cheltuielile auditate, în sumă de 20,764 milioane lei", afirmă raportul Curții de Conturi.

Pe de altă parte, la Programul Operațional Sectorial Transport s-au constatat nereguli în domeniul achizițiilor publice pentru care s-au propus corecții financiare cu impact în cheltuielile auditate în sumă de 207.000 lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, pe doi în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe

România se află pe locul al doilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe, după Bosnia şi Herţegovina, conform studiului Deloitte Property...
00:02:00

VIDEO: S-au strâns peste 120.000 dolari pentru a realiza figurina lui Zelenski

S-au strâns peste 120.000 dolari pentru a realiza figurina lui Zelenski. Acțiunea a fost realizată de către o companie de design de produse din...

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...
Ultima oră
Pe aceeași temă