30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSpecialCurtea de Apel Alba-Iulia a decis: Familia Iohannis a pierdut definitiv casa...

Curtea de Apel Alba-Iulia a decis: Familia Iohannis a pierdut definitiv casa din Sibiu. Imobilul revine foștilor proprietari

Curtea de Apel Alba Iulia a decis, miercuri, ca două apartamente din Sibiu pierdute în instanță de Klaus și Carmen Iohannis, să redevină al persoanelor care le-u cumpărat de la statul român în anii ‘90, în calitate de chiriaşi, informează Digi24.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Alba Iulia a încheiat judecarea dosarului în care locatarii a două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu din Sibiu, pierdut în instanţă de către preşedintele Klaus Iohannis, solicită să redevină proprietari ai locuinţelor respective pe care le cumpăraseră în anii ‘90 de la statul român în calitate de chiriaşi. Instanţa a amânat, pentru miercuri, pronunţarea deciziei în acest dosar, după alte amânări dispuse în timpul judecării acestuia, potrivit News.ro.

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat recursul declarat de Baştea Rodica împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care a admis cererea de revizuire formulată de locatarii celor două apartamente. În acest dosar instanţa a dispus mai multe amânări până când la dosar au fost depuse diferite decizii ale instanţelor care au judecat cauza sau cauze care au legătură cu acaesta.

Procesul de revizuire privind cele două apartamente din imobilul de pe strada Bălcescu nr. 29 din Sibiu a început, potrivit informaţiilor de pe portal, în anul 2009, la Judecătoria Sibiu, iar apelul a ajuns la Tribunalul Sibiu. Procesul a fost suspendat în noiembrie 2010 până la soluţionarea procesului aflat pe rolul Curţii de Apel Braşov şi a ajuns apoi la Curtea de Apel Piteşti, care privea aceeaşi speţă.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au respins, în 22 februarie, contestaţia în anulare făcută de către Klaus şi Carmen Iohannis, după ce aceştia au pierdut, prin sentinţă a Curţii de Apel Braşov, imobilul din centrul municipiului Sibiu. În plus, cei doi trebuie să achite cheltuieli de judecată către mai mulţi dintre intimaţii din proces.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut casa din Sibiu în care este sediul unei bănci, în noiembrie anul trecut, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

Cele mai citite

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...

Cum te pregătești pentru venirea pe lume a copilului? 4 cumpărături esențiale

Odată cu apropierea momentului în care vei naște, trebuie să ai deja cumpărate anumite lucruri esențiale pentru îngrijirea bebelușului. Chiar dacă trebuie să fii...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă