8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialCursele spre Italia de pe Aeroportul din Timişoara, anulate sau întârziate din...

Cursele spre Italia de pe Aeroportul din Timişoara, anulate sau întârziate din cauza grevei

O cursă Wizz Air care trebuia să decoleze, marţi, de pe Aeroportul Internaţional din Timişoara cu destinaţia Roma a fost anulată, iar alte şapte curse Carpatair înregistrează întârzieri din cauza grevei generale a sindicaliştilor din Italia, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional din Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că şapte curse aeriene care aveau ca destinaţie Italia sunt reprogramate, iar una a fost anulată din cauza grevei generale din ţara respectivă.

Ea a precizat că, din cauza faptului că Aeroportul din Timişoara este un hub aerian, întârzierile se vor răsfrânge şi asupra altor curse.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional din Timişoara, cursa Wizz Air care trebuia să decoleze la ora 13.10 spre Roma a fost anulată, iar cursele Carpatair care urmau să decoleze spre Roma, Bologna, Verona, Bergamo, Florenţa, Veneţia şi Ancona înregistrază întârzieri de până la patru ore, din cauza grevei din Italia.

Nicoleta Trifan a spus că traficul aerian va reveni la normal de îndată ce greva va înceta.

Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe românii care doresc să călătorească în Italia că pe teritoriul acestui stat are loc, marţi, o grevă generală a confederaţiei sindicale CGIL împotriva măsurilor de austeritate.

Mişcarea de protest va afecta transportul aerian, urban, naval şi feroviar. MAE menţionează că angajaţii din transportul aerian nu vor lucra între orele 10.00 şi 18.00, iar cei din transportul naval şi feroviar vor opri activitatea între 9.00 şi 17.00, fiind prevăzute întârzieri de opt ore faţă de programul normal.

Transportul urban va fi afectat la Roma şi Napoli de la 9.00 la 17.00, la Milano de la 18.00, la Torino de la 9.00 la 12.00 şi de la 15.00 la 18.00, la Bologna de la 19.30 şi la Palermo de la 8.30 la 17.30.

Cele mai citite

Navalnîi a fost înmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...

Criza sensului

Mulți oameni au impresia că evenimentele care se petrec în jur nu se mai înțeleg, fiind doar fructe ale abuzurilor și falsificărilor. Istoria s-ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă