31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialCuratenie pe bani grei in zonele sinistrate

Curatenie pe bani grei in zonele sinistrate

Conducerea Consiliului Judetean Timis este nemultumita de modul in care unii dintre primarii din comunele banatene afectate de inundatii arunca banii publici pe fereastra. Presedintele institutiei, Constantin Ostaficiuc, a anuntat, ieri, ca ii va convoca pentru a da explicatii pe toti sefii administratiilor locale care s-au apucat de capul lor sa angajeze firme de constructie care sa le faca ordine in comune.
Autoritatile judetene s-au trezit zilele acestea cu o „factura” astronomica de la ANL in care, la capitolul cheltuieli, apare suma de 17 miliarde lei, bani folositi numai pentru degajarea terenurilor pe care urmeaza sa fie reconstruite case pentru sinistrati. „Este vorba despre doua comune, unde primarii s-au apucat sa incheie contracte cu firme de constructie pentru demolarea si curatarea molozului de pe suprafetele de teren pe care urmeaza sa fie reconstruite locuinte pentru cei care au ramas fara un acoperis deasupra capului in urma inundatiilor, fara sa se stie exact cine si cum va si suporta aceste costuri”, a declarat presedintele CJ.
Ostaficiuc este nemultumit ca unii dintre localnicii din comunele afectate au ajuns sa astepte „ca totul sa le cada din cer”, fara sa puna mana sa ajute la curatarea suprafetelor terenurilor de molozul provenit de la casele distruse de ape. „Unii primari au inchiriat utilaje, iar altii au contractat firme care sa le degajeze locul, iar oamenii stau cu mainile in san si privesc pasivi cum se lucreaza, ceea ce nu mi se pare normal”, a mai spus acesta.
Desi presedintele CJ s-a ferit sa nominalizeze clar despre ce primarii este vorba, surse neoficiale au afirmat ca una dintre aceste comune ar fi Foeni, acolo unde, de cand au inceput inundatiile, au existat si cele mai mari probleme. Tot aici, Corpul de Control al Prefecturii a descoperit si cele mai mari nereguli la impartirea ajutoarelor, precum si deturnari de fonduri destinate persoanelor sinistrate.
Pe de alta parte, Ostaficiuc a facut cunoscut faptul ca s-au primit o serie de reclamatii de la Gataia, unde localnicii sunt nemultumiti de evaluarile realizate in teren de expertii in constructii.
Oamenii sunt revoltati ca mai multe case distruse de inundatii apar in expertize cu un grad de deteriorare inferior celui real, conditii in care multe dintre aceste imobile nu vor fi nici macar reconsolidate, desi peretii risca sa se prabuseasca peste proprietari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă