9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialCumetrie cu simbrie la ITM Sibiu

Cumetrie cu simbrie la ITM Sibiu

Sa vedem cu totii si sa tratam cu mult umor, desi numai de ras nu ne arde, cum se incuscresc functiile si cum se fac cumetriile intr-un fost serviciu al Directiei Muncii, Familiei si Solidaritatii Sociale Sibiu, cunoscut acum sub numele de Inspectoratul Teritorial de Munca. Daca cineva cu bojoci din MMPS ar vrea cu adevarat sa faca ordine, de la Sibiu ar putea incepe fara nici o problema.
S-o luam la rand… Mai intai, Ioan Cindrea a fost promovat in functia de director general al DMPS dupa alegerile din 1996. Deputatul pe stil vechi Puiu Suditu era sub domnul Cindrea si la serviciu si in politica. Dar Cindrea l-a ocrotit mult pe Suditu, iar Suditu a ajuns departe, pana in Parlament.
Timpurile s-au mai schimbat, a aparut ITM, iar dupa ce Cindrea a ajuns la Ministerul Muncii, ca subsecretar, institutia s-a transformat intr-o mare pravalie de stat de cumetrie. Neamuri, rude, nepoti, tati, neveste, toti sunt acolo si toti au intre ei, ca un facut (in afara lui Feri Torok, dar noi nu bagam mana in foc pentru nimeni), ceva legaturi de sange sau daca nu, macar vreo rubedenie politica din PSD prin preajma.
A fost tare Cindrea, l-a pus in functie de sef plin la ITM pe Marius Furtuna. Acesta din urma, cu binecuvantarea lui Suditu, il tine in palme pe Mihai Ionescu senior, taticul cu pretentii de functionar public al juniorilor Ionescu de la… PSD.
Furtuna a fost demis de Alianta “D.A.” pe functia de inspector-sef adjunct pentru Serviciul SSM, practic cenzorul inspectorului-sef Torok. Ionescu isi asteapta cu rabdare pensiuca babana pe aceeasi functie calduta de inspector de munca lider sindical (remarcati cat de impunator suna titulatura), bun prieten de spritane cu Gheorghe Masca. Lucru important, Masca este sef adjunct la Serviciul CSSM, la ITM, dar si mai important, este cumnatul dlui Suditu, cu a carui distinsa sora este insurat.
Va informam ca toate aceste functii sunt de responsabilitate, cu acces direct la banii publici si la stimulente grele. Pe final sa va spunem ca toti acesti cumetri au ocupat functiile cu concursul de rigoare, promovat musai cu note mari. Si ca pe toti ii tine in brate Mariana Basuc, secretar de stat la MMPS, una dintre admiratoarele lui Cindrea. Simpatia noastra pentru directorii Feri Torok si Mircea Cretu, noii directori la ITM/AJOFM, din care nu vor ramane nici macar fulgii pana la final de mandat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă