29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialCum vrea Năvodari să devină atracţia litoralului românesc

Cum vrea Năvodari să devină atracţia litoralului românesc

Oraşul Năvodari este cu un pas mai aproape de a deveni staţiune balneoclimaterică. Aleşii locali au decis într-o şedinţă extraordinară de consiliu, care a avut loc la finele săptămânii trecute, acordarea acestui statut ca urmare a amplului proiect de dezvoltare turistică implementat de Primărie. Consilierii au avut de votat pe ordinea de zi doisprezece proiecte de interes pentru oraşul Năvodari. Cele mai importante dintre acestea se referă la rectificarea bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli, stabilirea costului mediu lunar de întreţinere la Creşa 20, dar şi acordarea unui ajutor umanitar în cuantum de până la 10.000 de euro unui copil bolnav ce are nevoie de operaţie.

Cel mai important punct din convocator este însă cel prin care oraşul Năvodari va capătă statutul de staţiune balneo-climaterică. Consilierii locali şi-au dat acordul în unanimitate, în şedinţa extraordinară, ca oraşul din nordul litoralului să capete prin decizie de Guvern această calitate. Primarul Nicolae Matei spune că vor fi depuse toate eforturile pentru că într-un timp cât mai scurt Năvodari să între pe harta staţiunilor balneare, precum Amara şi Mangalia.
“Este un proiect de hotărâre pe masa Guvernului, pentru modificarea anexei cu oraşele care sunt staţiuni balneo-climaterice. Mie mi-a venit la Asociaţia Oraşelor un proiect ca să dau aviz consultativ. Am vorbit la Ministerul Sănătăţii,  la Institutul de Balneo-climatologie ca să introducem şi Năvodariul pe această anexă pentru că şi oraşul nostru îndeplineşte toate condiţiile pentru a deveni staţiune balneo-climaterică”, a declarat Nicolae Matei, primar Năvodari.
Prin statutul de staţiune balneoclimaterică, Năvodari va câştiga, pe lângă turişti, şi fonduri suplimentare de la Guvern pentru dezvoltarea acestui segment turistic.

Preferată de unii investitori

Năvodari este preferată de unii investitori în detrimentul staţiunii Mamaia. La graniţa cu mai celebra staţiune s-au costruit mai multe hoteluri de lux, unul dintre ele, în valoarea de cinci milioane de euro, fiind inaugurat chiar săptămânile trecute. ”Oricine doreşte să vină în concediu la mare se poate opri la Năvodari unde se practică turism pentru toate buzunarele, de la cort şi până la hoteluri de 5 stele”, spunea atunci primarul Nicolae Matei.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă