0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCum să slăbeşti 3 kilograme într-o săptămână mâncând carbohidraţi

Cum să slăbeşti 3 kilograme într-o săptămână mâncând carbohidraţi

Gurmanzii care vor să scape de kilogramele în exces, dar nu pot rezista la mirosul apetisant de pâine caldă sau aspectul delicios al spaghetelor cu parmezan, pot încerca dieta pe bază de carbohidraţi. Această dietă te asigură că poţi să slăbeşti fără să renunţi la produsele făinoase, cartofi sau orez.

În cartea “The Carb Lover’s Diet” (“Dieta iubitorilor de carbohidraţi”), Ellen Kunes, redactor şef al revistei Health, şi nutriţionista Frances Largeman-Roth susţin că numeroase studii au demonstrat că metabolismul este accelerat o dată cu includerea în dietă a carbohidraţilor. Carbohidraţii au capacitatea de a crea rapid senzaţia de saţietate şi de a o păstra pe o perioadă mai mare de timp.

Cele două autoare propun un plan pentru o săptămână, conceput pentru a oferi o dietă sănătoasă şi echilibrată, care maximizează aportul de amidon rezistent, dar limitează consumul de calorii la 1200 pe zi. Cu ajutorul acestei plan vei slăbi între 3 şi 6 kilograme în doar o săptămână.

Reţete

Creveţi înăbuşiţi cu ghimbir

Încălzeşte două linguri de ulei de susan într-o tigaie wok şi adaugă două linguri de sos de soia, o lingură de miere, o lingură de ghimbir şi doi căţei de usturoi tocat. Lasă compoziţia pe foc un minut. Adaugă 400 de grame de legume, 300 de grame de orez brun fiert şi 75 de grame de creveţi şi găteşte totul timp de opt minute. Serveşte creveţii cu două linguri de migdale deasupra şi o ceapă verde tocată.

Paste cu pui

Fierbe mai întâi 50 de grame de paste integrale. Apoi pregăteşte într-o tigaie timp de opt – zece minute 125 de grame de pui fiert în combinaţie cu ceapă tăiată felii, trei căţei de usturoi (tocat mărunt), o roşie tăiată rondele, sare, piper şi oregano uscat. Amestecă puiul cu pastele fierte şi un dovlecel tăiat longitudinal în bucăţi mai mici. Serveşte mâncarea caldă cu două linguri de brânză parmezan pe deasupra.

Burger la grătar şi salată de fasole

Împarte 175 de grame de carne tocată în două şi prăjeşte-o timp de şase minute pe fiecare parte. Serveşte burgeri în chifle de făină integrală cu salată verde şi roşii felii. Pentru a pregăti salata de fasole, amestecă într-un bol 75 de grame de fasole verde cu o conservă de fasole cannellini, o conservă de fasole roşie, un morcov tocat mărunt şi o jumătate de ardei verde tocat cu două linguriţe de sos vinegreta.

Meniu pentru o săptămână

Luni

Mic dejun: Un shake de banane sau un baton de cereale şi o banană
Prânz: Pitta de pui (lipie de pui cu spanac şi sos vinegreta)
Cină: Somon la grătar şi cartofi cu parmezan şi salată.
Gustare: Un iaurt grecesc mic cu două linguriţe de miere şi două linguriţe de ovăz.

Marţi

Mic dejun: o banană cu o lingură de unt de arahide
Prânz: Două ouă fierte tari, 25 de grame de brânză Cheddar, un măr şi trei biscuiţi de secară.
Cină: Creveţi înăbuşiţi cu ghimbir
Gustare: Fasole cannellini şi humus cu legume

Miercuri

Mic dejun: Un shake de banane
Prânz: O salată verde cu bucăţi de pui, morocovi, varză roşie, o lingură de parmezan ras, câte două linguri de nuci şi afine uscate şi sos vinegreta
Cină: Tacos cu fasole neagră, morcov şi sos salsa
Gustare: Chips-uri tortilla cu fasole neagră şi sos salsa.

Joi

Mic dejun: Shake de fructe de pădure şi banane
Prânz: Un sendviş cu pui
Cină: Paste cu pui
Gustare: Doi biscuiţi cu unt de migdale

Vineri

Mic dejun: O felie de pâine prăjită cu o lingură de unt de migdale şi o banană
Prânz: Două ouă fierte tari cu brânză Cheddar, un măr şi trei biscuiţi de secară.
Cină: Burger la grătar şi salată de fasole
Gustare: Un bol de cerealele amestecate cu fructe confiate

Sâmbătă

Mic dejun: Shake de banane şi cocos
Prânz: O salată verde cu bucăţi de pui, morocovi, varză roşie, o lingură de parmezan ras, câte două linguri de nuci şi afine uscate şi sos vinegreta
Cină: Tacos cu peşte
Gustare: Un iaurt mic degresat cu cu două linguriţe de miere şi două linguriţe de ovăz

Duminică

Mic dejun: O felie de pâine prăjită cu o lingură de unt de migdale şi o banană
Prânz: Două ouă fierte tari cu brânză Cheddar, un măr şi trei biscuiţi de secară.
Cină: Somon la grătar şi cartofi cu parmezan
Gustare: Câteva chipsuri

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

SUZUKI PREZINTĂ NOUL SWIFT

Suzuki a dezvăluit noul Swift, o mașină compactă ce redefinește mobilitatea zilnică Cu un design sofisticat, caracteristici avansate de siguranță și o plăcere de condus...

Solicitarea istoricului auto pentru vehiculele din România dezvăluie că sedanul este cel mai popular tip de caroserie

Diferite tipuri de caroserie reflectă nevoi diferite. Unii șoferi preferă hatchback-urile mici, în timp ce alții optează pentru variante mai încăpătoare cum ar fi...

Percheziţii DNA la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează percheziţii în mai multe locaţii, printre care şi la sediul Direcţiei Generale Antifraudă din Capitală, în legătură cu infracţiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă