34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCum merg maşinile cu uleiul cartofilor prăjiţi?

Cum merg maşinile cu uleiul cartofilor prăjiţi?

Emiratele Arabe Unite caută să producă din ce în ce mai mult biodiesel, în ciuda bogăţiei zăcămintelor de petrol.

Biodieselul produs de compania Neutral Fuels poate fi folosit pe post de combustibil pentru orice motor diesel, ceea ce-l diferenţiază de combustibilii mai puţin procesaţi, care pot fi folosiţi de motoare special modificate, titrează bbc.co.uk.

Uleiul de palmier pe care-l primesşte compania de la McDonald’s, singurul lor client, este un deşeu alimentar. Când este ars, biodeiselul emite cu 60-80% mai puţin dioxid de carbon decât combustibilul tradiţional.

Însă producătorul de biodiesel se confruntă cu plafonul de preţ al combustibilului de la pompă practicat de guvernul Emiratelor Arabe Unite. „Este o provocare, însă asta ne va face să fim şi mai competitivi”, a declarat preşedintele Neutral Fuels, Karl Feilder.

Compania McDonald’s şi-a modificat toate cele 22 de camioane din ţară pentru a putea funcţiona pe bază de biodiesel.

Ţinând cont că Emiratele Arabe Unite sunt al 8-lea producător de petrol la nivel mondial, este surprinzător faptul ca „fenomenul biodiesel” a stârnit interesul multor companii. Multe lanţuri de restaurante au anunţat deja că vor să facă parte din program. Şi mai surprinzăor este faptul că programul este puternic susţinut de către Emirate.

Odată cu scumpirea petrolui, biodieselul va deveni, probabil, principalul carburant pentru majoritatea marilor companii şi pentru consumatorii individuali.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă