0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCum iti recuperezi banii in cazul unui accident rutier in UE

Cum iti recuperezi banii in cazul unui accident rutier in UE

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii din Romania actioneaza ca un organism de compensare pentru cetatenii romani care au fost victime ale unui accident rutier in Uniunea Europeana cu autor necunoscut.

Victimele isi pot recupera banii dati pentru reparatia masinii sau pentru tratarea leziunilor de la acest fond, anunta Cotidianul.

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii din Romania ia legatura cu organismul omolog din tara unde a avut loc accidentul rutier cu autor necunoscut, in baza unei sesizari a cetateanului lovit.

Institutia de acolo va plati despagubirile catre institutia romaneasca, iar cetateanul roman isi va putea recupera banii. Pentru a putea beneficia de plata, pagubitul trebuie sa aiba toate documentele accidentului.

Procesul-verbal de la Politia Rutiera din tara unde a avut loc accidentul este foarte important pentru ca el stabileste cine e vinovat si ce pagube s-au produs.

In cazul in care masina a fost reparata din bani proprii, trebuie pastrate toate documentele, inclusiv pozele cu avariile, chitantele legate de spitalizare sau cheltuieli medicale daca este vorba despre o vatamare corporala sau, in caz de deces, de documentele justificative (chitante sau facturi) pentru cheltuielile efectuate pentru indeplinirea ritualurilor religioase.

Daca pagubitul are asigurare CASCO, Fondul nu despagubeste.

Cele mai citite

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

Răsturnare de situație. Guvernul condiționează creșterea salariilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre introducerea indicilor de performanţă şi a mai anunţat că, în acest weekend, membrii Executivului vor lucra împreună pe...

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă