3.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialCum consolidăm un perete fisurat

Cum consolidăm un perete fisurat

1.Demolarea pereţilor
Pereţii compartimentali zidiţi dintr-un singur rând din cărămidă au fost demolaţi. În acelaşi timp, pereţii perimetrali sunt decopertaţi de tencuială până la stratul de bază. În urma acestor operaţii, s-a constatat că erau fisuraţi în anumite zone.

2.Practicarea şanţurilor pentru instalaţia electrică
Înainte de începerea ope­raţiilor propriu-zise, sunt realizate şanţurile necesare montării instalaţiilor. În acestea, sunt fixate tuburile de protecţie în care urmează să fie introduse cablurile electrice.

3.Pregătirea plasei
Se măsoară suprafaţa pereţilor care urmează a fi armată şi se taie plasa. Pentru asigurarea unei rezistenţe spo­rite, în zona colţurilor, plasa nu este tăiată, ci este montată într-o singu­ră bucată îndoită la 90 grade.

4.Aplicarea plasei pe perete
După ce plasei i se dă forma dorită, aceasta este aplicată în zona de montaj şi se verifică dacă se pliază bine pe suprafaţa pereţilor. Când este cazul, plasa suferă modificări succesive până când unghiul ei şi cel al pereţilor se suprapun perfect.

5.Tăierea plasei
În zonele în care urmează să fie montate prize şi întrerupătoare electrice, plasa de armare este tăiată pentru a se facilita acest lucru. În acest scop a fost folosit un polizor unghiular cu pânză abrazivă.

6.Pregătirea pentru fixare
După ce plasa este aşezată corect pe poziţie, sunt practicate orificiile în care urmează să fie montate diblurile. Se foloseşte un burghiu cu diametrul de 6 mm.

7.Pregătirea holzşuruburilor
Holzşuruburile sunt introduse în dibluri, iar de fiecare este ataşată o sârmă cu lungimea de 10 cm. Sârma are rolul să ataşeze plasa de armare de holzşuruburi.

8.Fixarea plasei de armare
Diblurile şi holzşuruburile sunt introduse în orificiile practicate anterior. Pentru fixarea lor definitivă se foloseşte un ciocan. Cu ajutorul sârmei sunt făcute legături strânse între holzşuruburi şi plasă, operaţia începând din zona colţului.

9.Fixarea plasei la extremităţi
La extremităţi, plasa este fixată de perete cu ajutorul unor cârlige confecţionate din fier-beton. Acestea asigură o fixare solidă a plasei în aceste zone în care solicitările sunt mari.

10.Tencuirea pereţilor
După fixarea definitivă a plasei de armare, se poate trece la tencuirea pereţilor. Mortarul se aplică în straturi succesive, până când plasa este acoperită şi se obţine o suprafaţă plană.  

Cele mai citite

Ciolacu afirmă că România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu,...

România acceptă extinderea competențelor Parchetului European, condus de Kövesi

România acceptă extinderea competențelor Parchetului European, a declarat ministrul Justiției din România, Alina Gorghiu, la reuniunea Consiliului JAI din 4 - 5 decembrie 2023. Subiectele...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...
Ultima oră
Pe aceeași temă