4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialCum au ajuns unii să controleze chiar totul. Preşedinţia s-a implicat direct...

Cum au ajuns unii să controleze chiar totul. Preşedinţia s-a implicat direct în rezolvarea unui accident rutier

Presa a scris recent despre ceea ce se numeşte cea mai mare despăgubire plătită vreodată pe o poliţă RCA de o companie din România. Este vorba despre 1 milion de euro care reprezintă daune morale plătite familiei a două minore, una decedată şi una grav rănită în urma unui accident rutier din comuna Ştefăneşti, judeţul Argeş. Mergând pe firul acestui caz am aflat cel puţin trei lucruri absolut frapante.

1) Familia victimelor nu numai că nu ştia cu ce ce se mănâncă o poliţă de asigurare dar nici nu putea face diferenţa dintre 100 de milioane de lei vechi şi un million de euro având în vedere nivelul crunt de sărăcie în care trăieşte.
2) Procesul a durat extrem de puţin, cu mult mai puţin decât altele de aceeaşi factură
3) Partea ” vătămată”(pun între ghilimele pentru că mă refer aici la avocat nu la familie) a beneficiat de un document emis de preşedinţie prin care instanţa era rugată să ” trateze cazul cu prioritate”.

Adăugând aici şi informaţia că în România există din ce în ce mai mulţi avocaţi specializaţi exclusiv în astfel de procese(unii îşi promovează serviciile chiar pe site-urile de ştiri) dar şi că în Italia, de exemplu, românii sunt cunoscuţi ca ţepari ai companiilor de asigurară cred că iese un cocktail destul de savuros.

Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă