Bursele tind sa performeze mult mai bine sub presedinti democrati decat sub unii republicani, explică HotNews, citând The Economist.
Un studiu din anul 2013, realizat cu date începând cu anul 1948, a arătat că indicele S&P 500 a oferit un randament anual cu peste 5% mai mare în primul caz, faţă de al doilea.
Creşterea economiei, angajărilor, salariilor reale şi a productivităţii au fost şi ele mai mari sub conducerea democraţilor.
În anumite privinţe, abordarea sa seamănă cu cea a predecesorilor săi republicani: El este în favoarea reducerii de impozite şi a cheltuielilor publice. Totuşi, în alte privinţe, abordarea sa este foarte diferită, mai ales în privinţa comerţului fără restricţii.
Dar cea mai mare problemă este tonul cu care abordează chestiunile impotante: el a făcut nişte declaraţii şocante în privinţa politicii externe, a pieţei obligaţiunilor emise de trezoreria americană şi despre Rezerva Federală.
Banca franceză SocGen a descoperit că randamentele obligaţiunilor Trezoreriei tind să crească atunci când Trump creşte în sondaje iar monedele ţărilor emergente – mai ales peso-ul mexican – tind să se deprecieze. Iar această problemă a devenit una mult mai serioasă în ultimele săptămâni.
Pieţele au avut tendinţa să presupună că Hillary Clinton va câştiga alegerile, dar ecartul din sondaje a scăzut, iar unele chiar îl pun pe Trump pe primul loc.
Site-ul projects.fivethirtyeight.com care centralizează sondajele din SUA a consemnat că şansele de victorie ale republicanului au sărit de la 3,6% pe 8 august la 42,4% în acest moment.