2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialCum ajung mașinile furate de la firmele de închiriere în afara țării

Cum ajung mașinile furate de la firmele de închiriere în afara țării

Patru bărbați au încercat să vândă în Austria, o mașină închiriată din București. Poliția i-a prins după ce persoana pe numele căreia era închiriată mașina i-a denunțat.  

În cursul zilei de marţi, poliţiştii Capitalei, împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Argeş şi IPJ Dolj au reuşit prinderea a patru bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu autoturisme închiriate, în dauna unei societăţi comerciale de profil.

În fapt, la data de 11 noiembrie în jurul orei 17.00, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 55 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 12.30, patru persoane ar fi contactat-o şi i-ar fi propus să închirieze un autoturism de la o societate de profil.

După închirierea autoturismului, femeia ar fi trebuit să-i însoţească în Austria unde, cei patru bărbaţi urmau să-l vândă, iar aceasta ar fi primit cheile şi suma de 5.000 de euro, ulterior urmând să reclame în fals furtul autoturismului.

După aproximativ o oră, femeia s-a întâlnit cu reprezentantul unei companii de închirieri auto, întocmind actele necesare şi fiindu-i înmânat autoturismul în cauză, pentru care a achitat contravaloarea chiriei cu banii primiţi de la cei patru bărbaţi.

Autoturismul astfel intrat în folosinţa femeii ar fi fost predat bănuiţilor, urmând ca în jurul orei 18.00 să se întâlnească cu aceştia şi împreună să se deplaseze spre Timişoara şi ulterior la Viena pentru a vinde autovehiculul.

Astfel, poliţiştii Capitalei au demarat o acţiune de prindere a celor patru bărbaţi, autoturismul în cauză fiind identificat şi oprit pe DN 65, fiind mai apoi condus la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule, împreună cu cei patru ocupanţi.

Cercetările sunt continuate în acest caz de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la înşelăciune şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, cu doi dintre bărbaţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Totodată, cu privire la femeia în cauză, poliţiştii continuă cercetările, în stare de libertate, sub aspectul savârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Cele mai citite

Un nou bestseller cu extratereștrii

"Ciclul Vital Nouă," cel mai recent roman al Simonei Tănăsescu, îmbină realitatea cu ficțiunea. O nouă aventură pentru căutătorii de extratereștrii.   În "Ciclul Vital...

Româncele cu vârsta între 19 și 45 de ani vor avea reducere 50% la vaccinul HPV

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că, începând de vineri, toate româncele cu vârsta cuprinsă între 19 şi 45 de ani vor putea procura vaccinul...

De azi intră în vigoare Sistemul de Garanție – Returnare. Ce presupune

Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) devine funcţional în România, începând de astăzi, ocazie cu care ţara noastră va deţine al doilea cel mai mare sistem...
Ultima oră
Pe aceeași temă