14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE Un avocat din Timișoara, achitat într-un proces cu privire la plata...

UPDATE Un avocat din Timișoara, achitat într-un proces cu privire la plata taxei de timbru

Un avocat din Timișoara este cercetat de procurori după ce a a depus în trei  dosare înregistrate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Timişoara mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, cu scopul de a induce în eroare  instanţa cu privire la achitarea taxelor de timbru, susțin procurorii.

UPDATE Adrian Gociu a fost achitat definitiv de instanța supremă

Avocatul timișorean Adrian Gociu a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul penal în care fusese învinuit de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Soluția pronunțată de Curtea de Apel Timișoara a fost aceea de achitare, iar apelul formulat de PCA Timișoara a fost respins ca neîntemeiat, ne-a trasmis avocatul.

Iată un extras din Decizia penală pronunțată de ÎCCJ la data de 23.10.2017:

“Respinge, ca nefondat, apelul declarant de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara împotriva sentinței penale nr. 69/PI din 23 ianuarie 2017 a Curții de Apel Timișoara – Secția Penală, privind pe inculpatul Gociu Adrian”.

Avocatul Adrian Gociu a fost trimis în judecată pentru înșelăciune (3 acte materiale, din care unul în formă consumată şi doua în forma tentativei).

Potrivit procurorilor, în perioada februarie 2013 – august 2014, avocatul Adrian Gociu din cadrul Baroului Timiş, a depus în trei  dosare înregistrate pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Timişoara mai multe chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, cu scopul de a induce în eroare  instanţa cu privire la achitarea taxelor de timbru.

”Într-unul dintre dosare, care a parcurs faza de judecată în fond şi în apel, chitanţele depuse de inculpat au fost în cuantum de 1000 de lei, instanţa fiind indusă în eroare în ceea ce priveşte plata taxei de timbru în această cauză. Cu privire la această sumă, persoana vătămată, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 550 lei,  reprezentată de procentul de 55 % din cuantumul taxei de 1000 lei care se face venit la bugetul local”, transmite Parchetul.

În celelalte două dosare în care inculpatul a depus chitanţe ce atestau plata taxelor de timbru, sustrase din alte dosare deja soluţionate, faptele sunt în forma tentativei, cuantumul sumelor reprezentând taxele de timbru este de   11.655,78 lei şi respectiv 312 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Timişoara.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă