23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCum a devenit FCM Târgu-Mureş "regina trasferurilor"

Cum a devenit FCM Târgu-Mureş „regina trasferurilor”

FCM Târgu-Mureş şi-a câştigat renumele de cea mai activă echipă din Liga I în pauzele competiţionale. Conducerea clubului ardelean şi-a respectat blazonul şi în această vară, iar în urmă cu câteva zile a parafat o înţelegere cu al 15-lea jucător din ultimele două luni. Fostul portar al Gloriei Bistriţa, Călin Albuţ, a ajuns din nou sub comanda lui Ioan Ovidiu Sabău, doar că de data aceasta la Târgu-Mureş. Dorinţa goalkeeper-ului de a fi antrenat de Sabău, dar şi de a evolua din nou în prima ligă au fost principalele motive pentru care Albuţ a semnat cu FCM Târgu-Mureş. Portarul în vârstă de 30 de ani va sta trei sezoane la Târgu-Mureş, acolo unde va încerca să ajute la îndeplinirea obiectivelor echipei mureşene. Deşi perioada de transferuri se încheie la 31 august, venirea lui Albuţ ar putea fi, totuşi, ultimul transfer al FCM-ului.

FCM de acum mai bun

Alin Goia, Sorin Ghionea, Epaminonda Nicu, Vişan Creţu, Costinel Gugu, Petre Goge, Răzvan Pădureţu, Claudiu Bumba, Robert Ilyes, Jamal Mohammed, Sergiu Buş, Celso Luis Honorato Junior „Celsinho”, Moussa Kalisse şi Salifou Fofana sunt ceilalţi 14 jucători mureşeni care, speră Sabău, se vor integra cât mai rapid în planurile tactice. Odată cu partida de pe teren propriu cu CS Mioveni, se pare că munca de omogenizare a tehnicianului de la FCM a dat roade. După un început ezitant în acest sezon, cu un singur punct din primele trei partide, ardelenii au controlat autoritar jocul cu argeşenii şi speră să continue forma bună şi în următoarele etape, mai ales că pauza de două săptămâni poate ajuta la omogenizarea totală a echipei. „Am întâlnit două echipe foarte puternice în primele două etape, dar am suferit la finalizare. Odată cu transferurile făcute cred că avem un lot mai valoros decât anul trecut, doar că acum trebuie să construim o echipă în perioada care urmează. Cred că FCM poate termina cel puţin în primele 10 locuri la finalul sezonului”, a declarat antrenorul mureşenilor.

Interes tot mai mare

O dată cu creşterea numărului de transferuri, a sporit şi interesul publicului mureşean pentru echipa FCM. Aşa că spectatorii au început să vină în număr tot mai mare la stadion. Iar dacă FCM Târgu-Mureş va ajunge într-o cupă europeană, există posibilitatea ca mai multe companii importante din Transilvania să devină sponsorii grupării antrenate de Ioan Ovidiu Sabău.

Două meciuri acasă

După meciul cu Steaua Bucureşti, din 28 august, pentru mureşeni urmează o pauză de două săptămâni, dar şi meciuri teoretic mai lejere, în compania unor adversari în faţa cărora se pot scoate puncte. În primul rând, chiar după reluarea campionatului, elevii lui Ioan Ovidiu Sabău vor evolua în două meciuri consecutive pe teren propriu. Astra Ploieşti şi Universitatea Cluj vor vizita Târgu-Mureşul într-o săptămână, după care FCM va juca la Mediaş, iar apoi o va primi pe Gaz Metan Mediaş. În etapa a 11-a, însă, în Ardeal va sosi campioana Oţelul Galaţi.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă