3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialCum a crescut poliţia siguranţa rutieră pe DN1

Cum a crescut poliţia siguranţa rutieră pe DN1

Numărul accidentelor grave şi al consecinţelor acestora a fost redus semnificativ, ca urmare a măsurilor dispuse pe DN1 tronsonul Comarnic-Azuga-Buşteni. Nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente rutiere, în zonele sistematizate, potrivit unei informări a poliţiei.

”În urma implementării soluţiilor tehnice, provizorii, de la data de 1 septembrie  până în prezent, a crescut siguranţa rutieră, pe acest tronson al DN 1, fiind înregistrate 2 accidente de circulaţie, soldate cu 2 răniţi uşor, pe fondul traversării neregulamentare, comparativ cu perioada similară a anului precedent când s-au înregistrat 5 accidente rutiere, soldate cu 2 morţi, un rănit grav şi doi răniţi uşor. Un rol important l-a avut şi suplimentarea numărului de poliţişti care au acţionat în special la sfârşit de săptămână şi de sărbătorile legale”, se arată în comunicatul poliţiei.

Totodată, pentru creşterea siguranţei rutiere şi fluidizarea traficului rutier pe DN1, în zona staţiunilor turistice, la data de 17 august a.c., au fost instalate patru pasarele pietonale, una în Comarnic, două în Buşteni şi una în Azuga, care au permis desfiinţarea a şapte treceri de pietoni din cele trei staţiuni, fiind montate şi separatoare de sens în centrul staţiunii Buşteni.

Pietonii care nu pot folosi pasarelele pietonale au la dispoziţie câte două treceri de pietoni funcţionale în fiecare din cele 3 localităţi, amplasate în zona centrală a Buşteniului, respectiv la intrările în localităţile Azuga şi Comarnic.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea acestora, s-a luat măsura instalării unor semafoare inteligente, în staţiunea Buşteni. Astfel, în noaptea de 28 spre 29 august a.c. a devenit operaţional amplasamentul situat la intersecţia DN 1 cu strada Cuza Vodă, iar la data de 31 august, a devenit funcţională semaforizarea şi celei de a doua intersecţii, DN1 cu strada Viitorului.

Coordonarea implementării soluţiilor tehnice pentru cele două amplasamente a fost realizată de către Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R..

Urmare a instalării celor patru pasarele pietonale, în cele trei staţiuni turistice, precum şi a montării separatoarelor de sens în centrul staţiunii Buşteni, pe artera tranzitată nu s-au produs evenimente rutiere grave.

Fluenţa traficului rutier şi reducerea evenimentelor grave reprezintă o permanentă preocupare a autorităţilor române. Astfel, în cursul anului 2014, poliţiştii specializaţi în sistematizare rutieră, împreună cu autorităţile locale şi reprezentanţii C.N.A.D.N.R., vor identifica şi alte soluţii pentru creşterea siguranţei traficului rutier.

Cele mai citite

Un autocar cu 52 de călători, implicat într-un accident

Duminică seara, pe teritoriul comunei Remetea Mare, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei vehicule: un autoturism, un microbuz...

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă