22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Culoare, sunete, mişcare

Aflat la cea de-a treia ediţie la noi în ţară, festivalul se desfăşoară la Cluj în pe­rioada 11-20 octombrie. Pe parcursul acestor zile teatrul, dansul, filmul şi artele vizuale se vor îmbina pentru a oferi o experienţă inedită spectatorilor. Participanţii vor avea parte de numeroase evenimente culturale.

Artista de origine germană Johanna Reich va oferi un vernisaj cu totul deosebit – până la 30 de persoane îmbrăcate în totalitate în negru vor acoperi cu vopsea neagră un perete. O cameră de luat vederi va înregistra totul, după care va reda într-un mod inedit picturile, ce vor dispărea, odată cu pictorii, într-o „gaură neagră”. Compania Santasangre va prezenta spectacolul „Sei gradi”, un melanj extraordinar de muzică live, animaţii tridimensionale pe apă şi coregrafie, iar Teatrul Luni Green Hours împreună cu David Schwartz şi Mihaela Michailov vor fi prezenţi pe scenă cu piesa „Faceţi loc!”.

Aceste reprezentaţii sunt doar vârful icebergului. Mai sunt programate şi spectacole de coregrafie, proiecţii de scurt­­metraje, vernisaje, iar cei de la Discoballs vor susţine un concert. Locaţiile sunt împrăştiate în tot Clujul: Fabrica de Pensule, Zmart Gallery, Boiler Club, Casa Tranzit şi Teatrul Maghiar.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă