19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCuibusorul de nebunii al sefilor CNH, construit in ilegalitate

Cuibusorul de nebunii al sefilor CNH, construit in ilegalitate

» Sefii minerilor din Valea Jiului si-au construit o mandrete de cabana pe un teren in litigiu si fara avizele necesare, chiar langa Pestera Bolii. Acum sunt obligati sa o demoleze sau, cel putin, sa intre in legalitate si sa treaca pe la Primaria Petrosani pentru a-si obtine avizele de constructie.

Sefii minerilor, spun surse din cadrul Companiei, isi gandisera cabana ca la carte: doua niveluri, dormitoare, sala de mese sau de dans si o bucatarie. Asa trebuia sa arate noua cabana a sefilor minerilor din Valea Jiului, a carei constructie a inceput in vara anului trecut. Imobilul este situat chiar in spatele captarii de apa de la Pestera Bolii ce apartine de Exploatarea Miniera Petrila. Sursele noastre spun ca aici ar fi urmat sa-si petreaca cel putin Revelionul reprezentantii Companiei Nationale a Huilei Petrosani, care, la vremea respectiva, era condusa de liberalul Daniel Surulescu. In acte, complexul de constructii aparut aproape peste noapte, apare drept o banala magazie de materiale, care este, de fapt, constructia de langa drum.

 

Evident, cladirile sunt ilegale, pentru ca nu au acordul municipalitatii din Petrosani. "Nu este o constructie propriu-zisa, este o magazie. Sigur ca, daca vom constata ca acea constructie indeplineste criteriile pentru a fi necesara autorizatia de constructie, le vom cere celor de la Mina Petrila sa intre in legalitate, sa obtina toate avizele si autorizatiile necesare. In principiu, este construita fara avizele necesare, insa, va repet, este o constructie din lemn, ea nu are fundatie, cred ca totusi, pana la urma, ar fi trebuit sa obtina un aviz de la noi", a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul din Petrosani.

Conducerea Companiei Nationale a Huilei, de care apartine Mina Petrila si care a avizat constructia, arunca responsabilitatea in curtea subunitatii extractive. Ei continua sa sustina ca este vorba doar despre o magazie. "Compania Nationale a Huilei este de parere ca Primaria trebuie sa discute cu Mina Petrila. Eu nu am toate datele la Companie. Repet, Primaria trebuie sa discute cu Mina Petrila", spune Constantin Jujan, directorul general al Companiei Nationale a Huilei (CNH).

Cabana, ferita de ochii curiosilor, nu a mai fost finalizata din punct de vedere al amenajarilor interioare. In 15 noiembrie 2008, 13 mineri si salvatori si-au pierdut viata in cumplitul accident de la Exploatarea Miniera Petrila. Toti ochii au fost atintiti spre Valea Jiului si, mai ales, spre CNH, asa ca nu a mai fost posibila continuarea lucrarilor. In zona Pestera Bolii, langa Captarea de apa s-a dezvoltat un adevarat "complex" construit din lemn. Vechea constructie s-a imbogatit cu mai multe anexe, dar multe dintre ele se vad doar de pe versantul din spatele cladirii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă