17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCu piscinele in plina amenajare

Cu piscinele in plina amenajare

» Un bun gospodar isi construieste iarna car si vara sanie, dar autoritatile locale din Valea Jiului par sa gandeasca taman pe dos.

» Iarna isi fac sania, iar vara se apuca de construit stranduri.

Populatia din Valea Jiului poate linistita sa se topeasca de caldura, ca tot nu are unde se racori. De ani de zile, in zona nu functioneaza nici un strand. Ca sa scape de arsita verii, oamenii se pot duce ori pe malul raului Jiet, ori in zona lacului format prin inchiderea carierei de huila de la Campu lui Neag. Abia acum, in plin sezon estival, autoritatile s-au gandit sa redeschida strandurile inchise, dar nu cu bani de la buget. La strandul din Lupeni, oamenii lucreaza de zor, astfel incat la sfarsitul saptamanii viitoare, piscinele sa fie deschise publicului larg. De ani de zile, unitatea a fost abandonata, dar, in acest an, un om de afaceri din zona, Emil Parau, s-a gandit sa aloce niste fonduri pentru renovarea ei, ca urmare a unui parteneriat public – privat dintre Primaria Lupeni si investitorul in cauza.

"Este o investitie de peste 200.000 de euro, la care va veni cu 10% din profitul realizat catre Consiliul Local. Deci nu numai ca Primaria nu scoate bani, dar chiar si castiga din aceasta asociere", a declarat Cabriel Lungu, city manager in cadrul Primariei Lupeni. Lucrarile sunt in toi, iar costructorul spune ca, daca nu va ploua, se vor putea incadra in termenele de executie ale celor doua bazine, unul de 1.250 mp, iar cel de-al doilea de 175 mp, cu o capacitate totala de peste 1.000 de persoane. "Ca termen de executie, trebuia sa fie gata duminica. Speram sa ne lase Dumnezeu sa lucram.", a spus Marian Bajenescu, reprezentantul firmei care amenajeaza cele doua piscine.

La Petrosani, in schimb, lucrarile merg mai greu. Aici, municipalitatea a dat in concesiune lucrarea catre o firma privata si va primi doar redeventa stabilita prin contractul incheiat dupa organizarea licitatiei. Reprezentantii firmei spera sa finalizeze lucrarile la bazin pana in luna august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă