22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCTP: Ponta inventează infracţiunea de băsism şi pe cea de făcător de...

CTP: Ponta inventează infracţiunea de băsism şi pe cea de făcător de dosare politice

Cristian Tudor Popescu a comentat, la Realitatea TV, declaraţia premierului conform căreia Lucian Papici a făcut ”dosare politice”, spunând că Ponta ”inventează infracţiuni”.

”Declaraţia aparţine nu numai premierului României, ci şi unui jurist, unui fost procuror, unui doctor în drept care adaugă la lege, inventează, nişte infracţiuni. Infracţiunea de băsism şi cea de făcător de dosare politice. Astfel de exprimări sunt frecvente printre jurnalişti, analişti, vorbitori de partid, dar ele sunt inadmisibile pentru un om cu funcţiile domnului Victor Ponta”, a declarat CTP.

Jurnalistul a adăugat că, din punctul de vedere al lui Ponta, nu există decât ”procurori care alcătuiesc dosare în care legea e aplicată corect şi care sunt acoperite cu probe sau procurori care, voit sau nu, alcătuiesc dosare insuficient probate sau eronate”.

”Cuvintele acestea au fost spuse în mod deliberat de domnul Ponta la ore de vârf, a dorit să fie auzite cuvintele. Nu l-a întrebat nimeni, putea foarte bine să nu pronunţe astfel de cuvinte. Era vorba de o decizie internă în cadrul Parchetului şi putea să spună că a auzit că i s-a terminat mandatul şi s-a luat decizia de procurorul general. Dânsul a dorit să dea un mesaj de forţă: «Eu sunt cel care îi destituie pe procurorii băsişti, eu sunt jupânul justiţiei». Se bate pentru titlul de jupân cu Traian Băsescu care, fără să îl întrebe nimeni, a ţinut să ne comunice imediat că a dat telefon procurorului general spunându-i că nu e bine să trimită faxul de demitere a lui Papici”, a mai spus CTP.

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut „dosare politice”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă