13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCSV Tomis, gata pentru event

CSV Tomis, gata pentru event

Campioana României la volei feminin vrea să îşi treacă în cont şi Cupa României, competiţie al cărui turneu final începe azi.

 

Echipa feminină de volei CSV 2004 Tomis Constanţa şi-a trecut în palmares al doilea titlu de campioană consecutiv. Formaţia antrenată de Radko Zakoc doreşte să repete performanţa din stagiunea trecută, când s-a impus atât în campionat, cât şi în Cupa României, câştigând astfel eventul. Primul pas spre event a fost făcut o dată cu adjudecarea titlului, al doilea urmând a fi făcut de azi, când, la Piatra Neamţ, are loc turneul final al Cupei.

Dacă finala Diviziei A1 a fost adjudecată fără mari probleme, 3-0 la general cu Ştiinţa Bacău, Cupa României pare mult mai greu de adjudecat. Motivul ar fi acela că gruparea de la malul mării merge la Piatra Neamţ fără două jucătoare de bază,  care au contat enorm în lupta pentru trofeul Diviziei A1.

Tsvetelina Zarkova şi Jovana Vesovic şi-au adus serios contribuţia la cucerirea titlului şi la excelentele evoluţii din competiţiile continentale, dar la turneul final al Cupei României nu pot fi prezente. Cele două jucătoare sunt convocate la echipele lor naţionale (Bulgaria şi Serbia), care în perioada următoare vor juca la Ankara, la un turneu de calificare la Jocurile Olimpice. Lotul echipei de pe litoral este însă unul echilibrat, iar tehnicianul Darko Zakoc are soluţii pentru a le înlocui pe cele două. Singura problemă este cea a relaţiilor de joc, celelalte jucătoare din sextetul de bază fiind obişnuite mai mult cu Zarkova şi Vesovic.

Lipsa celor două jucătoare menţionate este pusă de oficialii constănţeni pe seama programării „defectuoase” a turneului final, de către federaţie. „Am reuşit să câştigăm campionatul luptând şi cu Federaţia Română de Volei, care ne-a pus mereu beţe în roate. Acum au programat acest turneu special pentru ca noi să nu beneficiem de aportul a două dintre cele mai bune jucătoare ale noastre. Avem însă forţa de a juca şi a câştiga şi Cupa pentru a demonstra că nu avem rival, nici măcar atunci când celelalte echipe sunt împinse de la spate”, a declarat preşedintele constănţencelor, Cristian Zgabercea.

Tofeul se dispută vineri

La turneul final al Cupei României participă cele mai bune trei echipe din ţară, Tomis, Ştiinţa Bacău, Dinamo, după locurile din clasament, şi Unic Piatra Neamţ, gazdele turneului încheind campionatul pe locul şase. Tragerea la sorţi a semifinalelor a avut loc miercuri seară, după închiderea ediţiei. Primele jocuri ale turneului final, semifinalele, vor avea loc azi. Prima dispută este programată cu începere de la ora 17.00, iar a doua semifinală va avea loc cu începere de la ora 19.30. Ultimul act al turneului va avea loc vineri, de la ora 19.30.

Cele mai citite

Autoritățile din Capitală și Ilfov declară că sunt pregătite să intervină, dacă vor exista situații de urgență

La nivelul tuturor sectoarelor, au fost activate echipele de intervenție în regim de permanență, cu utilaje și materiale În Sectorul 6, primăria a cerut reprezentaților...

Școlile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o impune

Ministrul Educației a transmis că activitatea didactică va fi suspendată acolo unde situația o cere Ministrul Ligia Deca a transmis într-o postare pe o rețea...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...
Ultima oră
Pe aceeași temă