1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCSM Târgovişte, cel mai apreciat club de baschet feminin din România

CSM Târgovişte, cel mai apreciat club de baschet feminin din România

Echipa de baschet a Târgoviştei aduce un nou motiv de mândrie oraşului. La mai puţin de o lună de când a fost desemnată câştigătoarea Cupei României la baschet feminin, CSM Târgovişte adaugă o nouă victorie în palmares: într-un top intocmit de eurobasket.com, echipa de lângă Turnul Chindiei a fost desemnată cea mai bună echipă de bachet feminin din România.

În realizarea clasamentului s-au luat în considerare criterii precum rezultate în campionate interne, participarea la cupe europene şi rezultate obtinute aici, rezultatele celorlalte echipe ale României în campionate, recordurile ultimelor cinci săptămâni, rezultatele sezoanelor precedente, dar şi coeficientul baschetului in ţară.

“E o mare onoare pentru noi să fim numiţi cea mai bună echipă de baschet feminine din România. E o onoare, in primul rând, dar şi o recunoaştere a muncii depuse de fete. Cred că această numire ne ambiţionează şi mai tare, ca la anul să urcăm şi mai sus de atât in top. Până la urmă, nu reprezentăm doar Târgoviştea, ci intregul baschet feminin românesc”, a declarat Florin Nini, antrenorul CSM Târgovişte.

În clasamentul publicat pe eurobasket.com, CSM Târgovişte s-a clasat pe locul 60, fiind prima clasată a României. Topul este dominat de departe de echipe din Spania, Rusia şi Turcia, care au ocupat primele 8 poziţii din top 10.

Alte echipe româneşti prezente in top 100 sunt Alba Iulia (locul 81), ICIM Arad (locul 82), Alexandria (locul 83) şi Târgu Mureş (locul 92).

Eurobasket.com împreună cu usbasket.com, latinbasket.com, asia-basket.com, africabasket.com şi australiabasket.com este site-ul numărul 1 în lume dedicat baschetului, având cea mai mare acoperire despre acest subiect din peste 193 de ţări şi din 406 ligi.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă