26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialCSM o felicită pe Kovesi pentru "modul exemplar" în care a condus...

CSM o felicită pe Kovesi pentru „modul exemplar” în care a condus Ministerul Public

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o felicită pe Laura Codruţa Kovesi pentru „modul exemplar în care a reuşit să conducă, în cele două mandate succesive, destinele uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului”, respectiv ale Ministerului Public, informează Mediafax.

Într-un mesaj dat publicităţii luni, la încheierea mandatului de procuror general al Codruţei Kovesi, CSM ţine să îi mulţumească acesteia „pentru întreaga activitate desfăşurată în cadrul acestui for, exprimând, totodată, întreaga apreciere pentru profesionismul şi seriozitatea cu care a înţeles să reprezinte Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Consiliului”.

„Începând cu data de 2 octombrie 2012, mandatul de Procuror General al României al doamnei Laura Codruţa Kovesi se încheie, încetând astfel şi calitatea domniei sale de membru de drept al Consiliului. Vreme de şase ani doamna procuror general Kovesi a fost alături de Consiliu, s-a implicat în proiecte, a dezbătut probleme, a expus puncte de vedere şi a participat, prin votul domniei sale, la luarea unor decizii importante pentru sistemul judiciar românesc. Decizii în care, deseori, a contat abordarea sa logică, expunerea argumentată şi fără echivoc a poziţiei sau punctelor sale de vedere, atitudinea sa hotărâtă şi fermă, simţul umorului şi răbdarea de a-i asculta pe ceilalţi. Toate acestea au făcut ca vocea doamnei Kovesi să fie ascultată şi respectată, proiectele sale să găsească sprijin în Plenul Consiliului iar instituţia, la rândul său, să beneficieze de expertiza şi contribuţia specialiştilor Parchetului General la multe din proiectele sistemului judiciar”, se mai arată în mesajul dat publicităţii de CSM.

De asemenea, membrii CSM se declară onoraţi că au avut ocazia să lucreze cu Kovesi, având în aceasta „un partener valoros, de nădejde, un om de echipă în adevăratul sens al cuvântului”, potrivit comunicatului.

„Îi urăm doamnei procuror general Laura Codruţa Kovesi mult succes în activitatea viitoare!”, se încheie mesajul CSM.

Citeşte şi:

KOVESI l-a delegat pe DANIEL MORAR interimar la CONDUCEREA PARCHETULUI GENERAL

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă