29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCseke Attila a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate, cu...

Cseke Attila a primit aviz favorabil de la comisiile de specialitate, cu unanimitate de voturi

Propus la portofoliul Sanatatii, Cseke Attila a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare de specialitate, fiind votat in unanimitate de cei 25 de membri, informeaza Newsin.

Ministrul propus la Sanatate a spus, la audieri, ca stie ca sistemul se confrunta cu probleme majore, una dintre acestea fiind, in opinia sa, relatia disproportionata dintre contribuabil si CNAS, pe care ar vrea sa o modifice, prin introducerea unui contract intre Casa si asigurat, astfel incat acesta din urma sa isi cunoasca drepturile dobandite in urma contributiilor la sistem. Implementarea unui sistem de carduri nationale de sanatate, care sa contina inclusiv informatii despre istoricul bolilor si al tratamentelor, este una dintre solutiile inaintate de ministrul desemnat.

Totodata, ministrul are in proiect introducerea unor asigurari complementare, pentru cei care vor sa beneficieze si de alte servicii de sanatate.

Senatorul UDMR a mai precizat ca se va focusa pe preventie, pentru a reduce, astfel, si resursele necesare tratarii bolilor.

In varsta de 36 de ani, Cseke Attila este senator, ales la scrutinul general din 2008 in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor. In perioada 2004-2005, a fost consilier local in cadrul consiliului local al municipiului Oradea. Cunoaste limba engleza – nivel de baza, potrivit biografiei de pe site-ul Senatului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă