11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCS Tomis supravieţuieşte

CS Tomis supravieţuieşte

Tomitanele au reluat deja pregătirea şi se aşteaptă la un campionat destul de dificil, dat fiind faptul că problemele clubului nu au fost rezolvate în totalitate.

 

Puţină lume ştie că una dintre cele mai longe-vive echipe constănţene este cea de handbal feminin CS Tomis. Fosta Hidrotehnica are o istorie de peste 25 de ani. Din păcate, echipa de pe litoral traversează o perioadă mai puţin plăcută, o perioadă care a început în iarna anului trecut. Atunci, Ion Crăciun a părăsit banca tehnică a echipei feminine pentru cea masculină, lăsând echipa pe podiumul Ligii Naţionale. De atunci a început decăderea grupării constănţene.

Antrenorii au venit şi au plecat de la Tomis, iar jucătoarele au părăsit şi ele formaţia pentru că problemele financiare au dus la neplata salariilor. În ultimul moment au fost găsiţi banii necesari pentru ca echipa să supravieţuiască. Astfel, trupa constănţeană a reuşit să se reunească pentru a pregăti noul sezon.

Reunirea lotului a avut loc la sediul Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, primele două zile fiind dedicate soluţionării unor probleme administrative urgente.

La prima întâlnire a fost pre-zentă noua conducere administrativă a clubului, antrenoarele Mariana Tudora (antrenor secund) şi Doina Avram (antrenor cu portarii), precum şi jucătoarele Daniela Arfir, Mihaela Petrescu, Oana Cîrstea, Alexandra Iovănescu, Raluca Avram, Oana Bica şi Cristina Strahan (ambele, foste junioare la CSS 1 Constanţa), Adina Zlăvog, Andreea Vasiliu şi Mădălina Toma (toate trei transferate de la LPS Iaşi), Mihaela Stănciulescu (revenită după împrumutul de la CSM Slobozia) şi Roxana Bratu (fostă jucătoare la HCM Buzău). Din lot face parte şi Andreea Tîlvîc, care urmează să nască şi nu va putea reveni înainte de returul viitorului sezon.

„Lotul nu este încă definitivat şi este evident pentru oricine cunoaşte lumea handbalului că ne mai trebuie cel puţin 3-4 jucătoare cu experienţă. Discutăm cu câteva jucătoare, sper să le putem aduce la Constanţa. Important este că am reuşit să plecăm la drum”, a declarat Paul Alexe, director executiv la gruparea constănţeană.

Banca tehnică este vacantă

Dacă lotul este în mare măsură încropit, oficialii constănţeni caută în continuare un tehnician care să se ocupe de destinele echipei în sezonul viitor. În privinţa acestui post, lucrurile vor fi lămurite în zilele următoare, conducerea clubului aflându-se în tratative avansate cu un tehnician cunoscut. Pregătirile vor demara sub comanda antrenoarei Mariana Tudora, care a acceptat postul de antrenor secund.

10 este locul ocupat de CS Tomis la finalul ediţiei trecute de campionat.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă