3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialRomân condamnat în Germania la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui muzician,...

Român condamnat în Germania la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui muzician, adus în ţară pentru executarea pedepsei

Geczi Kis Sebastian Dan, românul condamnat de o instanță de judecată din Germania, la pedeapsa cu închisoare pe viață, pentru uciderea şi tâlhărirea muzicianului Dieter Kahlen, în vârstă de 55 de ani, a fost adus, vineri dimineaţă, în România, sub escortă, potrivit IGPR.

Autorităţile din Germania arată că, în noaptea din 24/25 octombrie 2012, Geczi Kis Sebastian Dan şi Geczi Kis Emeric, în timp ce se aflau în vizită la Dieter Kahlen, au sustras obiecte de valoare din locuința acesteia, precum și un autoturism, iar pentru a se asigura că fapta nu le este descoperită, au omorât victima.

Instanţele germane au emis pe seama acestora mandate de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor.

Ucis cu sălbăticie

Cei doi  au lovit-o pe victima care se afla în pat, cu o sticlă în cap şi i-au înfipt un cuţit în piept, în urma rănii suferite acesta decedând.
Apoi au furat din casa decedatului mai multe carduri de credit şi 220 de euro în numerar iar, ulterior, au sustras autovehiculul Mazda CX5 pe care l-au folosit pentru deplasarea în România. conform unor surse apropiate anchetei, Geczi Kis Sebastian Dan ar fi condus maşina furată şi a plătit la benzinărie cu cardul victimei.

Muzicianul a fost descoperit mort de către mama sa, în vârstă de 91 de ani, înjunghiat în inimă, la domiciliul său din Neukirchen- Vluir. Dieter Kahlen a cântat în trupa Do it again.

Geczi Kis Sebastian Dan ar fi organizat atacul asupra muzicianului, însă nu a recunoscut crima. Celălat bărbat părtaş la omor a recunoscut premeditarea. 

Pe 13 ianuarie, Curtea de Apel Oradea a transmis Biroului Naţional Interpol Bucureşti sentinţa penală de recunoaştere a hotărârii pronunţate de Tribunalul Klave din Germania, dispunându-se ca persoana condamnată să execute pedeapsa detenţiei pe viaţă pe teritoriul României. 

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost preluat de o echipă din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

Cele mai citite
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...

Soția lui Kirilo Budanov, șeful spionajului Ucrainei, ar fi fost otrăvită

Soția lui Kirilo Budanov, unul dintre cei mai importanți ofițeri din armata Ucrainei, ar fi fost otrăvită, susțin surse de la Kiev, citate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă