13.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Crima din Paris încaieră Franța și Anglia

Minorul rom se află în continuare în spital, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei.

Miercuri, portalul de Internet al cotidianului britanic The Daily Telegraph a publicat sub titlul “fotografia care va şoca Franţa” imagini cu tânărul zăcând întră-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi plină de sânge. Acest fapt a stârnit furie la Paris unde procuroarea Sylvie Moisson din Bobigny a cerut presei franceze să nu difuzeze fotografia prezentată ca fiind cea a tânărului rom bătut cu cruzime.”Dreptul francez se opune difuzării acestei fotografii a unei victime minore care are dreptul la protecţie absolută a imaginii sale, sub pedeapsa unor urmăriri penale”, a reamintit Sylvie Moisson într-un comunicat, citat de Mediafax.

Acest “act de barbarie”, condamnat vehement de autorităţile politice franceze şi de asociaţii, a avut ca mobil “răzbunarea privată”, a anunţat procurorul, tânărul fiind suspectat de furt de la locuitorii cartierului. Autorii agresiunii nu au fost încă identificaţi.

În acest context, europarlamentarul Damian Drăghici a declarat că vinovatul moral pentru desfigurarea minorului român este Marine Le Pen şi discursul încărcat de ură al ”Frontului Naţional al huliga-nilor”, după cum a numit eurodeputatul PSD Frontul Naţional.

“Cred că vinovatul moral pentru desfigurarea acestui copil este Marine Le Pen şi discursul încărcat de ură, propagat de Frontul Naţional al huliganilor, aşa aş putea să numesc acest partid (Frontul Naţional, formaţiunea extremistă condusă de Marine Le Pen – n.r.). Lipsa de umanitate a acestor oameni fără Dumnezeu trebuie condamnată prin solidarizarea celor buni. Nu putem să trecem uşor peste un eveniment ca acesta. Ar trebui neapărat ca justiţia şi instituţiile statului să-şi facă treaba”, a declarat Damian Drăghici la RFI.

Acesta a precizat că este nevoie de “o atitudine împotriva huliga-nilor politici reprezentaţi de partidele extremiste, precum Frontul Naţional, UKIP, Jobbik, care aruncă inconştient Europa de Vest şi Europa de Est în braţele violenţei şi insecurităţii şi fricii”. “Nu putem să-i lăsăm pe aceşti huligani să distrugă Europa”, a spus Drăghici.

Ultima oră
Pe aceeași temă