21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCovasna: Cinci tineri cercetaţi pentru furt de cablu telefonic, prejudiciul fiind de...

Covasna: Cinci tineri cercetaţi pentru furt de cablu telefonic, prejudiciul fiind de 14.000 de euro

Cinci tineri din Sfântu Gheorghe sunt cercetaţi de poliţişti după ce au furat peste 1.600 de metri de cablu telefonic, valoarea prejudiciului calculat de societatea de telefonie ridicându-se la aproximativ 14.000 de euro, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Dumitru Ungureanu, a declarat, azi, că poliţiştii din Catalina au prins, la sfârşitul săptămânii trecute, autorii mai multor furturi de cablu telefonic din comunele Catalina şi Cernat, fiind vorba despre cinci tineri cu vârste între 20 şi 28 de ani, din Sfântu Gheorghe.

Potrivit sursei citate, începând din 4 noiembrie tinerii au furat peste 1.600 de metri de cablu, întrerupând comunicaţiile între Mărtineni şi Mărcuşa, din comuna Catalina, precum şi între localităţile Cernat şi Albiş.

Valoarea prejudiciului calculat de societatea de telefonie căreia îi aparţin reţelele de cablu se ridică la circa 14.000 de euro, a arătat sursa citată.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din Târgu Secuiesc, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor cinci tineri, pe numele cărora au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi furt calificat.

Cele mai citite

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă