27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCounty Museum of Art isi scoate la licitatie o parte din operele...

County Museum of Art isi scoate la licitatie o parte din operele de arta

County Museum of Art din Los Angeles a anuntat ca va scoate la licitatie o parte din lucrarile de arta pe care le gazduieste, in cursul lunii noiembrie a.c. Pe 2 si 3 noiembrie urmeaza sa fie vandute la licitatie 42 de tablouri semnate de artisti celebri, printre care Amedeo Modigliani, Camille Pissarro, Alfred Sisley si Max Beckmann.
De asemenea, licitatia va cuprinde cateva sculpturi apartinand artistilor Alberto Giacometti si Henry Moore, precum si schite pe hartie ale lui Pablo Picasso, Henri Matisse si Edgar Degas. Casa de licitatii new-yorkeza Sotheby's, care va organiza aceasta licitatie, a anuntat ca cea mai importanta opera ce va fi vanduta este tabloul „Portretul lui Manuel Humbert Esteve”, semnat de Amedeo Modigliani. Conform estimarilor, acest tablou va putea fi vandut pentru o suma intre 4 si 6 milioane de dolari.
Conform reprezentantilor muzeului, aceste opere de arta nu au mai fost expuse pentru public de foarte mult timp. Banii obtinuti din aceasta licitatie vor fi folositi pentru achizitionarea unor opere de arta moderna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă