31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialCota de bilete de tratament pentru vaduvele de razboi

Cota de bilete de tratament pentru vaduvele de razboi

Din numarul total de bilete primite de asociatiile de veterani de razboi legal constituite, doar 10% vor putea fi repartizate vaduvelor de razboi nerecasatorite. Aceasta cota a fost stabilita prin Legea 167 din 2002. Contravaloarea biletelor de tratament se suporta din fondurile bugetului asigurarilor sociale de stat.
Conform prevederilor Legii 44 din 1994, republicata si cu completarile ulterioare, pot beneficia de bilete de tratament gratuite in statiunile balneoclimaterice (apartinand Ministerului Sanatatii si Familiei si Ministerului Apararii Nationale) urmatoarele categorii: fostii combatanti, vaduvele de razboi si urmasele veteranilor de razboi nerecasatorite.
Biletele de tratament se pot procura prin intermediul asociatiilor de profil sau de la filialele teritoriale. Solicitantul trebuie sa depuna un dosar care sa contina: cerere, aviz de la medicul specialist, copie dupa buletinul de identitate. In plus, trebuie prezentata legitimatia de veteran vizata la zi. Cei interesati se pot adresa la sediul central din Strada Amzei nr. 13, parter, sector 1, Bucuresti, telefon 212.96.81.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă