14.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Costinestiul a castigat lupta cu iarna si criza

» Lucrarile de deszapezire in Costinesti au costat numai 2.000 de lei, pentru ca autoritatile nu au vrut sa risipeasca banii.

» Primarul spune ca de suferit au avut numai soferii, dar ca masinile de marfa au ajuns in statiune.

» In ciuda crizei financiare, primarul localitatii a declarat ca nu va da oameni afara
din institutie.

Zapezile din iarna aceasta, care i-au ingrozit, la propriu, pe unii primari constanteni, au creat… buna dispozitie in Costinesti. Asta sustine primarul Traian Cristea, bucuros ca si generatiile actuale au avut ocazia sa se bucure de zapada de alta data. "Imi amintesc si ma simt cu adevarat ca in copilaria mea frumoasa", ne-a declarat edilul-sef al statiunii tineretului. "Numai soferii barfesc iarna. Cei care iubesc zapada sunt copiii si cei care au trait cu adevarat frumusetile iernii", spune el. Cristea adauga ca locuitorii nu au avut de suferit in urma caderilor masive de zapada deoarece administratia publica s-a ingrijit ca masina de paine sa ajunga la timp, astfel incat oamenii sa aiba alimente. Singurul aspect nedorit au fost soselele pe care s-a circulat cu dificultate, dar inconvenientul a palit in fata bucuriei pe care au simtit-o in fata troienelor "ca-n copilarie, cand sapam tunele pentru a ajunge la scoala", spune Cristea, amintindu-si de vremurile cand "statiunea tineretului" era numai un catun neimportant pentru autoritati. Actiunea de deszapezire a decurs, spune Cristea, in conditii optime si, mai mult, nu au fost cheltuiti mai multi bani decat a fost necesar, nota de plata fiind de cel mult 2.000 de lei. "Dar mie imi pare rau ca se topeste zapada si as da bani multi ca acest lucru sa nu se intample", a conchis edilul.

SALARII

» Fara sindicat si sporuri
In ceea ce priveste angajatii Primariei Costinesti, acestia sunt destul de linistiti, deoarece nici sporuri deosebite nu au luat, dar nici nu sunt amenintati cu restructurarea. In conditiile in care majoritatea primariilor "calcate" de Curtea de Conturi au suspendat o serie de sporuri acordate angajatilor, fapt ce a condus la un val de nemultumiri, Traian Cristea este singurul in "curtea" caruia sindicalistii nu au cum sa se razboiasca pentru ca… nu exista sindicat. "Nu le-am dat niciodata, nu le-am luat niciodata", spune primarul Costinestiului referindu-se la sporuri. "Suntem constanti."

Ultima oră
Pe aceeași temă