UPDATE 15,30: Omul de afaceri Costel Cășuneanu a fost adus, marți după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care anchetatorii au efectuat percheziții în mai multe județe.
Potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Agerpres, Cășuneanu pare să se afle sub influența băuturilor alcoolice, în condițiile în care se manifestă zgomotos și plânge în hohote.
Când a fost adus la sediul Parchetului, acesta a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliștilor, că nu se consideră vinovat de nimic și că procurorii sunt "nebuni".
Omul de afaceri Costel Cășuneanu este vizat în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care procurorii PCA Ploiești și polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat percheziții, marți dimineață, în mai multe județe, informează Agerpres.
Surse judiciare au declarat că omul de afaceri Costel Cășuneanu este suspect în acest dosar, el urmând să fie audiat de procurorii PCA Ploiești.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au efectuat marți un număr de 16 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în municipiul București și în județele Prahova, Sibiu și Ilfov.
Acțiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracțional, specializat în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al IGPR. 13 persoane vor fi conduse la audieri.
În perioada 2010 — 2016 suspecții au creat un circuit comercial fictiv având drept scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii de beneficii financiare substanțiale, prin intermediul mai multor societăți comerciale.
În baza facturilor emise de societățile "fantomă", administrate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.133.549 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal.
De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 6.852.575 lei, se mai arată în comunicat.