34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCOREEA DE NORD: Kim Jong-un NU A PARTICIPAT la aniversarea partidului comunist

COREEA DE NORD: Kim Jong-un NU A PARTICIPAT la aniversarea partidului comunist

Kim Jong-un, liderul nord-coreean, a absentat la un adevărat pelerinaj care marchează partidului unic. Kim Jong-un nu se afla pe lista demnitarilor care au fost prezenţi la mausoleul care adăposteşte, la Phenian, rămăşiţele tatălui său, Kim Jong-il, şi ale bunicului său, Kim Il-sung, listă publicată de către agenţia oficială de presă KCNA. El nu a mai apărut în public de peste o luna, alimentând astfel speculaţii despre soarta sa, informează Mediafax.

Hwang Pyong-so, vicepreşedintele nou ales al Comisiei Naţionale de Apărare, considerat numărul doi al regimului, a fost în schimb prezent la acest pelerinaj, de la care Kim Jong-un nu a lipsit niciodată de când a devenit succesorul tatălui său, în decembrie 2011.

Nepotul lui Kim Il-sung – fondatorul regimului stalinist -, în vârstă de 30 sau 31 de ani, nu a mai apărut la televiziunea de stat de la 3 septembrie. În iulie, el a fost văzut şchiopătând la marcarea a 20 de ani de la moartea lui Kim Il-sung. Din cauza acestei lungi absenţe, în Asia circulă tot felul de zvonuri. Ele sunt alimentate în contextul în care ţara este una dintre cele mai izolate şi secrete din lume.

Unele evocă diverse probleme de sănătate: epuizare, gută, glezne rupte, diabet – ipotezele sunt numeroase. Altele vorbesc inclusiv despre o lovitură de stat.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă