2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialCoreea de Nord a construit o bază pentru aeroglisoare militare - presă

Coreea de Nord a construit o bază pentru aeroglisoare militare – presă

Coreea de Nord a construit o bază pentru aeroglisoare susceptibilă de a fi utilizată într-o ofensivă împotriva insulelor din sud, situate în vecinătate, a anunţat joi agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală de la Seul, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Imagini recente din satelit arată că lucrările de construcţie la baza de la Koampo, situată la circa 50 de kilometri de insula sud-coreeană cea mai apropiată, sunt încheiate.

“Marea la Koampo este în prezent îngheţată (…) dar armata (sud-coreeană) este foarte vigilentă deoarece aeroglisoarele pot fi mobilizate imediat ce temperaturile cresc”, potrivit sursei citate.

Baza poate adăposti până la 70 de aeroglisoare capabile să transporte artilerie şi soldaţi cu 96 de kilometri pe oră.

Armata sud-coreeană, desemnată să supravegheze frontiera maritimă, elaborează strategii pentru a răspunde acestei ameninţări.

Frontiera maritimă din largul coastelor occidentale ale peninsulei coreene a fost teatrul unor confruntări navale grave în 1999, 2002 şi 2009. În noiembrie 2010, Phenianul a bombardat o insulă, provocând moartea a patru persoane.

Seulul şi-a consolidat de atunci prezenţa şi armamentul în cele cinci insule ale “liniei de front”.

Cele mai citite

Noul șef al Statului Major al Apărării este generalul Gheorghiță Vlad, fost luptător în Irak

Noul șef al Statului Major al Apărării (Statul Major General), cea mai înaltă funcție militară din Armata Română, este generalul Gheorghiță Vlad. Generalul Gheorghiță Vlad...

SUA va prelua, de anul viitor, controlul Portului Constanța

Autoritatea Vamală Română, condusă de președintele Ioan Cupă, a făcut astăzi un anunț, oarecum surprinzător, prin care Statele Unite ale Americii vor prelua...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă