29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCora a retras de la vânzare 500 de cutii cu carne de...

Cora a retras de la vânzare 500 de cutii cu carne de vită produse de „Ardealul”

Hypermarketul Cora a retras de la vânzare 500 de cutii cu carne de vită produse de compania  „Ardealul”, în urma unei sesizări de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, informează Agerpres.

„Astfel de conserve se vând în cantitate foarte mică în magazinele Cora, deci consumatorii nu au fost expuşi riscurilor. În ceea ce priveşte laptele contaminat cu aflatoxină, am retras de la comercializare toată cantitatea de lapte semnalizată de producătorul la care concentraţia era peste limitele admisibile. Nu pot spune încă o cantitate totală procesul fiind în curs de derulare şi în prezent”, a spus Ana Maria Florea pentru Agerpres.

Citeşte şi Danone retrage de pe piaţă lactate posibil contaminate cu aflatoxină

Compania de import şi distribuţie de mărfuri alimentare SC Optimeat SRL este furnizorul cărnii de vită folosite în fabricarea celor 30.000 de conserve de carne de vită „Ardealul”, retrase de la comercializare din cauza suspiciunii că ar conţine carne de cal, relevă informaţiile furnizate de conducerea Fabricii SC Producţie Ardealul SRL Covasna.

Potrivit sursei citate, materia primă a fost livrată fabricii din Covasna cu documente care atestau originea acesteia.

SC Producţie Ardealul SRL a dispus pe 8 martie 2013 retragerea de la comercializare a două loturi de conserve de carne de vită ‘Ardealul’, cu datele de expirare 5 decembrie 2014 şi 15 ianuarie 2015, în urma unei suspiciuni de etichetare neconforme, confirmată parţial de analizele din 13 martie 2013

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă