20.2 C
București
duminică, 13 octombrie 2024
AcasăSpecialCopos, speriat că va ajunge la mititica? Cedează acţiunile de la Rapid...

Copos, speriat că va ajunge la mititica? Cedează acţiunile de la Rapid suporterilor

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, i-a invitat pe suporterii echipei din Giuleşti să devină proprietarii clublui după ce a anunţat că a decis să renunţe la toate participaţiile pe care le are la societatea Rapid.

„Am luat decizia de a RENUNŢA LA TOATE PARTICIPAŢIILE MELE ÎN SC FC RAPID SA. Drept urmare anunţ public că CESIONEZ GRATUIT toate cele 5.500.000 acţiuni către RAPIDIŞTI, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid, mărcile înregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile deţinute de Rapid etc. Îi invit aşadar pe suporteri să îşi desemneze structura care să preia de la noi participaţiile în Rapid – fie ea Liga Suporterilor, fie o altă structură”, scrie Copos pe blogul personal.

Citeşte şi Decizie definitivă în DOSARUL TRANSFERURILOR: Greii fotbalului află dacă ajung la închisoare

După ce explică greutăţile pe care le-a avut la Rapid, George Copos subliniază că, de acum încolo, va rămâne doar cu sufletul alături de echipă: „Consider că fac un gest de loialitate faţă de RAPIDIŞTI, dându-le ocazia de a fi, în sfârşit, în postura de a aplica ceea ce mi-au cerut mie ani de-a rândul. Am luat această decizie după ce, timp de 20 de ani, am fost alături de Rapid. În 1993 drumurile mele s-au încrucişat cu cele ale acestei echipe, care traversa una din multele sale perioade grele. Se antrena pe baza sportivă ‘Pasteur’, în noroi până în glezne, apoi se spăla la o cişmea.

Am creat condiţii corecte de pregătire. Baza sportivă ‘Pro Rapid’ este şi astăzi una de nivel internaţional: terenuri, gazon, sală de forţă, condiţii de recuperare, hotel, restaurant, birouri, tot ce trebuie. Chiar mai mult. Am investit şi într-un stadion care nu era al nostru. Am refăcut gazonul, iar împreună cu Ministerul Transporturilor am închis ‘Potcoava’ şi am realizat instalaţia de nocturnă.

Toate acestea au condus la rezultatele cunoscute: două titluri de campioni, 4 Cupe ale României, 4 Supercupe, participări multiple în Cupele europene – culminând cu ediţia 2005 – 2006 în care Rapid a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA. La un moment dat au apărut complicaţii pe care am încercat să le rezolv. Am căutat şi am găsit aliaţi – alungaţi cu pietre în final de Suporteri.

În ultimele luni am făcut eforturi mari de a scoate Clubul din marile sale dificultăţi financiare. Am fost obligat de lege să recurg la procedura de insolvenţă. Am renunţat, eu şi societăţile ANA, la circa 23,5 milioane de euro, sume avansate sub formă de împrumuturi Rapidului şi care ar fi trebuit să ne fie restituite. RAPID a fost şi va fi DOAR al SUPORTERILOR DIN GIULEŞTI. Lor li se cuvine atât Clubul, cu toate bunele şi relele lui, cât şi sarcina de a-l conduce de aici înainte, conform concepţiei şi strategiei lor. Voi fi mereu – de acum încolo doar cu sufletul – alături de Rapid”.

Citeşte şi Dosarul transferurilor: DNA cere mărirea pedepselor, avocaţii solicită achitarea inculpaţilor

„Situaţia actuală a clubului poate fi găsită şi studiată în Planul de reorganizare publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4416/12.03.2013 unde se poate găsi tot ceea ce este relevant faţă de starea Clubului, prezentat transparent şi corect. La această oră valoarea comercială a lotului de jucători a Rapidului este de 11,8 milioane Euro, conform ultimei evaluări făcute de site-ul de specialitate ‘Transfermarkt.ro’. Conducerea actuală a Clubului aşteaptă să fie contactată pentru a perfecta cu maximă urgenţă formalităţile de cesionare a acţiunilor”, mai scrie Copos.

George Copos aşteaptă, luni, decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în Dosarul transferurilor, în care este acuzat alături de alţi şapte grei ai fotbalului – Ioan Becali, Victor Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu şi Gigi Neţoiu – pentru evaziune fisclă şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de gravă: au efectuat tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cele mai citite

În Sectorul 6, numărul de locuințe noi s-a înmulțit de șase ori în trei ani. Capitalei îi lipsește însă infrastructura esențială

Sectorul 6 al Capitalei a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare imobiliară din București în intervalul 2020-2023, cu o creștere de peste șase ori a...

Criza forței de muncă în sectorul HoReCa: Ponderea muncitorilor străini este tot mai mare, inclusiv în provincie

Lipsa forței de muncă devine din ce în ce mai acută în România, având un impact semnificativ asupra tuturor domeniilor de activitate, iar sectorul...

70 de păsări din specii protejate, eliberate de polițiști. Erau ținute în captivitate și oferite spre vânzare

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiștii de la Secția 18 și reprezentanți...
Ultima oră
Pe aceeași temă