3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialCopiii români, cei mai săraci din Uniunea Europeană

Copiii români, cei mai săraci din Uniunea Europeană

În România și Bulgaria trăiesc cei mai mulți copii săraci din întreaga Uniune Europeană, arată un raport lansat, joi, de organizația ”Salvați Copiii”, pe baza datelor Eurostat.  52,2% dintre copiii români prezintă risc de sărăcie și excluziune socială, față de media europeană, care este de 28%.

Raportul ”Salvați Copiii” mai arată că 40% dintre copiii care provin din familii unde părinții muncesc din greu se află în risc de sărăcie, ceea ce înseamnă că nu este suficientă munca părinților pentru reducerea pauperității, fiind nevoie de intervenția statului,a explicat sociologul Mihaela Manole.

Citește și: Peste 3.200 de copii au dispărut în ultimul an

Totodată, studiul atrage atenția că politicile aplicate de stat până acum nu au fost prea eficiente: rata sărăciei se reduce cu cel mult opt puncte procentuale, după intervenția statului, față de țările nordice, unde politicile derulate ajută mai mult (rata sărăciei în țările nordice este între 11 și 16%).

Organizația cere garantarea unui venit minim pentru copii, mai cu seamă pentru cei vulnerabili, crearea unor programe specifice pentru familiile defavorizate și asigurarea unui învățământ de calitate gratuit.

În total, aproximativ 27 milioane de copii europeni trăiesc în sărăcie, care a crescut odată cu debutul crizei economice, în 2008.

Citește și: A doua șansă: 375 de tineri din trei județe, încurajați să revină la școală

Cele mai citite

Klaus Iohannis, declarații despre desființarea SIIJ – VIDEO

Klaus Iohannis susține că procesul de revizuire a legilor justiției trebuie finalizat, iar SIIJ desființată. Declarațiile lui Klaus Iohannis au fost făcute în cadrul bilanțului...

China critică boicotul diplomatic al SUA la Jocurile Olimpice de la Beijing

China a condamnat boicotul diplomatic al SUA planificat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing și a amenințat că va ripostă. Casa...

Alertă meteo de vreme severă. Moldova este sub nămeți!

O alertă meteo de vreme severă a fost emisă de meteorologici marți dimineață și va rămâne în vigoare până miercuri la ora 18.00. Specialiștii...
Ultima oră
Pe aceeași temă