4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialCopiii cu nume ciudate sunt predispusi la crime

Copiii cu nume ciudate sunt predispusi la crime

Cercetatorii americani sfatuiesc cetatenii sa dea nume cat mai comune copiilor lor, pentru ca acestia sa nu ajunga niste criminali.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Shippensburg University, in Pennsylvania, a concluzionat ca exista o legatura stransa intre un prenume ciudat, rar intalnit, si predispozitia de a comite crime. Tocmai de aceea, cercetatorii ii sfatuiesc pe proaspetii parinti sa evite nume precum Ivan, Kareem sau Malcolm, atunci cand isi boteaza baietii, si sa se orienteze, in schimb, catre mai popularele prenume Michael si David.

Un nume ciudat nu aduce dupa sine, in mod obligatoriu, o crima, relateaza The Telegraph consultat de ziare.com.

Dar purtatorul acelui nume are toate sansele sa provina de la marginea societatii, din familii destramate sau cu mari probleme.

Adelescentii cu nume mai putin populare sunt tratati diferit, tocmai din acesta cauza interactionand mai greu. Ei ajung sa savarseasca crime in adolescenta, pentru ca urasc, constient sau nu, numele pe care il poarta.

Cercetatorii spun ca monitorizarea adolescentilor cu nume bizare ar putea duce la un numar mai mic de crime, la prevenirea lor.

Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă