19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialControverse la examenul de titularizare la Galati

Controverse la examenul de titularizare la Galati

O candidata la examenul de titularizare in judetul Galati a fost trimisa sa sustina examenul la "Percutie", dupa ce a picat proba practica eliminatorie la "Pian"

O candidata declarata "respinsa" la proba practica eliminatorie a examenului de titularizare organizat la Galati a fost introdusa fortat intre candidatii care au sustinut proba scrisa, reusind ca astfel, printr-o incalcare a regulilor elementare si a legii, sa promoveze examenul de titularizare. Diana Andreea Giurea s-a inscris la disciplina "Educatie artistica specializata – Pian" pentru aceasta unica optiune fiindu-i validata candidatura la titularizare. Pe data de 13 iulie, s-a prezentat la Liceul de Arta "Dimitri Cuclin" Galati, unde a avut loc proba practica eliminatorie pentru educatie muzicala, pe care a sustinut-o cu profesoarele examinatoare Gabriela Gogoncea si Mihaela Garifal. Prestatia Dianei Giurea a fost slaba si a picat proba eliminatorie, fiind declarata "respinsa". La aceasta disciplina, proba eliminatorie fusese promovata de un singur candidat, care concurase insa la "Educatie artistica specializata – Percutie", nu la "Pian", ca Diana Giurea. Pe 14 iulie a avut loc  elaborarea subiectelor pentru proba scrisa, iar la "Educatie artistica specializata" a fost elaborat un subiect, pentru "Percutie", pentru ca aceasta era optiunea singurului candidat care promovase proba eliminatorie. Dar pe 15 iulie, in sala in care se sustinea proba scrisa a aparut si candidata "respinsa", Diana Giurea. I s-a dat si ei o copie dupa subiectul de la "Percutie" si si-a sustinut teza. Unii dintre membrii comisiei de examinare si-au dat seama ca ceva nu este in regula, pentru ca la "percutie" au un candidat in plus, dupa ce o singura persoana trecuse proba eliminatorie. Diana Andreea Giurea a "promovat proba scrisa cu nota 6,5. Am incercat sa aflam punctul de vedere al conducerii ISJ Galati. Inspectorul general Doru Resmerita ne-a dat-o la telefon pe inspectoarea de specialitate, Constanta Gusta, care a incercat un esafodaj de explicatii alambicate, fara sa spuna cum a fost posibil transferul de la "pian" la "percutie".

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă