16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Continuă represaliile în cazul protestelor din Piața Victoriei. Cinci persoane au fost audiate, într-un dosar penal privind folosirea ilegală a unor drone

Cinci persoane au fost duse la audieri, într-un dosar privind folosirea ilegală a unei drone, în timpul protestelor din Piața Victoriei, informează Mediafax.

Ancheta este efectuată de procurori, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română. Astfel, mai multe persoane au fost chemate, în ultimele zile, la secţii de Poliţie din Capitală, pentru a se stabili dacă dronele pe care le deţin sunt înmatriculate şi dacă aveau aviz de la Autoritatea Aeronautică Română pentru a le folosi.

 „E vorba despre cinci dosare deschise. Au fost depistate cinci persoane care au ridicat drone de la sol. Pentru a ridica o dronă trebuie să ai certificat de înmatriculare şi certificat de navigabilitate. În caz contrar, fapta constituie infracţiune. Este vorba despre art. 103 alin. 1 lit. a din Legea 227/1997 privind Codul aerian. Fapta este prevăzută cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală. Persoanele au fost audiate la momentul în care au fost depistate şi în conformitate cu art. 112 din aceeaşi Ordonanţă”, a declarat, pentru Mediafax, Diana Sarca, coordonator birou de comunicare Poliţia Capitalei.

Cercetările vor fi continuate de către procurorii de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Dronele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


PSD începe represaliile. Poliția Locală a Sectorului 1 anchetează persoanele care fac proiecții laser la protestele din Piața Victoriei

Ultima oră
Pe aceeași temă