1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialConstructorul mall-urilor Vitan şi Plaza a cerut intrarea în insolvenţă

Constructorul mall-urilor Vitan şi Plaza a cerut intrarea în insolvenţă

Firma Floreasca Construction, fostă Summa România, care a executat lucrările de construcţii la mall-urile Vitan şi Plaza şi la mai multe clădiri de birouri din Bucureşti, a cerut insolvenţa într-un dosar înregistrat joi la Tribunalul Bucureşti, relatează Mediafax.

Floreasca Construction este deţinută de grupul turc Summa. Termenul de judecată a fost stabilit pentru marţi, 4 octombrie.

Firma a avut anul trecut, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, o cifră de afaceri de 5.317 lei (1.265 euro) şi un profit de 722.110 lei (172.000 euro). Floreasca Construction mai avea la sfârşitul anului trecut doar doi angajaţi.

În 2009, afacerile constructorului, care avea 30 de angajaţi, erau de 40,3 milioane de lei (9,5 milioane de euro), iar pierderile se ridicau la 21 milioane lei (5 milioane euro). Cu 159 de angajaţi în 2008, firma a avut afaceri de aproape 185 de milioane de lei (50 milioane euro) şi pierderi de 4,7 milioane lei (1,3 milioane euro).

În ultimii trei ani au fost înaintate la Tribunalul Bucureşti mai multe dosare prin care diverse companii au cerut insolvenţa firmei de construcţii pentru neplata unor datorii. Printre acestea s-au numărat Vodafone, Rigips România sau Proenerg.

Între anii 2003 şi 2008, Summa România a fost una dintre cele mai mari firme de construcţii la nivel naţional. Compania a fost implicată în proiecte precum clădirile de birouri Bucharest Corporate Center, Millennium Business Center, North Gate Business Center şi centrele comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România.

În primăvara anului 2008, dezvoltatorul Brooklyn Investment, controlat de grupul turc care deţine şi Summa România, anunţa că va construi al doilea proiect rezidenţial în Bucureşti, cu 700-900 de apartamente, pentru care va investi circa 85 milioane euro.

Primul proiect al companiei este Emerland Residences, în zona Lacului Tei din Bucureşti, cu 279 de apartamente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă