12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialConstanţean prins cu peste două tone şi jumătate de melci de mare...

Constanţean prins cu peste două tone şi jumătate de melci de mare fără documente de provenienţă

Un bărbat din Constanţa, administrator al unei firme, a fost prins de poliţiştii de frontieră, în Portul Turistic Tomis, cu peste două tone şi jumătate de rapană, o specie de melci de mare foarte apreciată în restaurante, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă, informează Mediafax.

Potrivit Gărzii de Coastă Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute, în baza unei informaţii telefonice, poliţiştii de frontieră de la Grupul de Nave Constanţa au verificat o autoutilitară care staţiona în zona digului de sud al Portului Turistic Tomis şi au descoperit, în 63 de saci din rafie, 2.625 kilograme de rapană.

Melcii de mare îi aparţineau unui constănţean în vârstă de 42 de ani, administrator al unei societăţi comerciale (deţine o terasă în Constanţa), care nu a putut prezenta nota de transport, justificând printr-o proformă doar cantitatea de 1.420 de kilograme de rapană.

Întreaga cantitate, evaluată la 1.312,85 lei, a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar pe numele constănţeanului a fost întocmit dosar penal pentru deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit, fals intelectual în acte contabile şi uz de fals.

La sfârşitul lunii iunie, poliţiştii de frontieră constănţeni au mai prins trei cetăţeni bulgari care, însoţiţi de un român, prinseseră ilegal aproape o tonă de rapană, în zona digului de sud al Portului Constanţa.

Cele mai citite
00:00:44

VIDEO. Mii de persoane vizitează mormântul lui Navalnîi la Moscova

Mii de susținători ai lui Alexey Navalnîi au venit vineri, 1 martie, la cimitirul Borisovskoye din Moscova pentru a-i aduce un omagiu și a...

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...

prea mulți angajați la stat

Banca Mondailă trage un semnal de alarmă cu privire la angajații din companiile de stat și spune că deși numărul acestora este în...
Ultima oră
Pe aceeași temă