26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialConstanţa, fără victorie în runda a doua

Constanţa, fără victorie în runda a doua

Nici una din cele patru formaţii constănţene angrenate în eşalonul secund la fotbal nu a reuşit să se impună.

Cel puţin trei din cele patru formaţii ale judeţului Constanţa angrenate în eşalonul secund la fotbal şi-au afirmat intenţiile de a lupta pentru promovarea în Liga I. În primele două runde, nici Viitorul, nici Farul şi nici Săgeata Năvodari nu au arătat că au forţa necesară pentru a urca în eşalonul superior. Drept dovadă stau rezultatele înregistrate în etapa a doua. Nici o echipă constănţeană nu a reuşit să se impună, Viitorul şi Farul încheind la egalitate, 0-0, în meciul direct. Săgeata a remizat şi ea, pe teren propriu, cu Astra II Giurgiu (2-2), în timp ce Calatis Mangalia a suferit a doua înfrângere a sezonului, 2-3 pe terenul celor de la Gloria Buzău.

Fără doar şi poate, capul de afiş al rundei a avut loc pe „Farul”, unde marinarii au primit vizita rivalei locale Viitorul Constanţa. A fost un meci anost, fără nici o acţiune care să îi trădeze titulatura de derby. Singurul moment notabil a fost bara lui Pătulea din primul mitan, ocazie care ar fi putut îmbunătăţi conturile Farului cu încă două puncte. „Puteam să câştigăm dacă intra bara lui Pătulea sau situaţiile în care a rămas cu mingea, dar nu a găsit soluţia cea mai corectă de a continua şi a marca”, a recunoscut şi tehnicianul Marian Pană după meci. Nici omologul său de la Viitorul, Cătălin Anghel, nu s-a arătat dezamăgit de rezultatul final. „Nu ne-am atins obiectivul, dar am reuşit să încheiem neînvinşi. Aşa cum ne aşteptam, am întâlnit o echipă Farul foarte motivată, în timp ce jucătorii mei au greşit destul de mult”, a spus Anghel. Viitorul a părăsit primul loc al clasamentului şi se află acum pe locul secund, iar Farul, după două runde, -este acolo unde a încheiat sezonul trecut, pe locul 13.

Cealaltă formaţie constănţeană care doreşte promovarea, Săgeata Năvodari, a jucat pe teren propriu cu Astra II Giurgiu. Gache şi elevi săi nu au reuşit să se impună, rezultatul final fiind 2-2. 

Callatis ,fără victorie

Revenită în eşalonul secund -după o absenţă de cinci ani, -Callatis Mangalia nu a avut un start de sezon reuşit. Trupa -antrenată de Marin Barbu a -pierdut pe terenul celor de la -Gloria Buzău, la capătul unui meci-spectacol, cu cinci goluri. Echipa din sudul -litoralului a -primit trei goluri în prima -jumătate de oră a partidei, dar Ştefan Iordache a ţinut în joc echipa din Mangalia prin -reuşitele sale din minutele 15 şi 67. Callatis rămâne singura -echipă din seria I a Ligii a II-a care nu a acumulat nici -măcar un punct.

3 puncte au câştigat cele patru echipe constănţene în runda a doua a eşalonului secund.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă