-0.1 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialConstanța: Bărbați acuzați de proxenetism, reținuți

Constanța: Bărbați acuzați de proxenetism, reținuți

Patru bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT, fiind acuzați că, timp de aproximativ jumătate de an, au racolat mai multe minore din județele Constanța și Tulcea, pe care le-au obligat să practice prostituția, informează un comunicat remis de intituție.

În urma descinderilor, au fost identificate patru victime minore, iar una dintre ele este dată în urmărire națională, fiind dispărută de la domiciliu.

Anchetatorii susțin că din luna octombrie 2014, inculpaţii au recrutat mai multe minore din judeţele Constanța și Tulcea, pe care le-au obligat să practice prostituţia.

Pentru racolarea clienţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale contra cost, suspecţii postau anunţuri cu oferte de masaj, dar şi cu oferte sexuale explicite însoţite de numere de telefon de contact şi fotografii ale fetelor, pe diverse site-uri şi în paginile cu anunţuri matrimoniale ale unor cotidiene locale. În cazul uneia dintre victimele minore s-a stabilit că, pentru o perioadă, a fost exploatată sexual, într-o țară din spațiul Uniunii Europene.

Zece persoane au fost duse la DIICOT Constanța, pentru audieri, la finalizarea acestora patru suspecți fiind reținuți pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentanți Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de minori şi proxenetism.

Procurorii DIICOT Constanţa au făcut, joi, cinci percheziții domiciliare în municipiul Constanţa, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism.

Cele mai citite

Marii favoriți la prezidențiale: Geoană, Ciolacu, Șoșoacă. Senatoarea independentă este înaintea lui George Simion

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP aduce o surpriză în privința preferințelor electorale ale românilor. Conform acestui sondaj, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a urcat...

Joe Biden către Congresul SUA: O victorie a Rusiei asupra Ucrainei ar lăsa Moscova în poziția de a ataca aliații din NATO

Președintele Joe Biden a pledat miercuri în fața republicanilor, în Congresul SUA, pentru o nouă infuzie de ajutor militar pentru Ucraina, avertizând că o...

Erdogan: Nu există “nici o problemă care să nu poată fi rezolvată” între Turcia şi Grecia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu există "nici o problemă care să nu poată fi rezolvată" între Turcia şi Grecia, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă