13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialConstanţa atacă Liga Campionilor

Constanţa atacă Liga Campionilor

Sporturile de echipă constănţene au excelat în ultimul deceniu. Cumulat, în această perioadă Constanţa a câştigat douăsprezece titluri naţionale şi numeroase Cupe ale României, dar a evoluat şi în întrecerile continentale cu mai mult sau mai puţin succes. Performera absolută este HCM Constanţa, care a câştigat şapte titluri naţionale, ultimele trei consecutive, şi a participat de tot atâtea ori în Liga Campionilor. În aceeaşi competiţie a participat, în sezonul ce tocmai s-a încheiat, şi echipa feminină CSV 2004 Tomis Constanţa.

A fost prima participare a tomitanelor, acestea reuşind să-şi câştige dreptul să participe, din nou, în Ligă, după ce a cucerit un nou titlu naţional.

Formaţia masculină de volei are în palmares trei titluri, dar nu a participat niciodată în Liga Campionilor. Paradoxal, deşi nu a câştigat titlul anul acesta, Tomis va evolua în ediţia următoare a competiţiei supreme a voleiului continental. Acest lucru se datorează unui wild-card oferit de Confederaţia Europeană de Volei grupării de pe litoral. CVM a fost una dintre cele opt echipe care a primit o invitaţie din partea CEV. Acestea au fost oferite pe baza performanţelor europene obţinute de echipe în ultimele sezoane. Echipa de la malul mării a jucat în semifinalele Cupei Challenge stagiunea trecută, ea având în palmares şi un loc 3, în aceeaşi competiţie.

Participarea celor trei formaţii în competiţia supremă intercluburi este o premieră nu doar pentru oraşul Constanţa, ci pentru întreaga Românie. Din nefericire, nici una dintre echipele constănţene nu are mari şanse de a face performanţe notabile în Liga Campionilor. Aşa cum HCM şi CSV s-au mulţumit cu victorii de răsunet în faţa unor formaţii de talie mondială, foarte probabil acesta va fi şi obiectivul băieţilor de la CVM Tomis.

Unde vor juca?

Cu un program atât de încărcat, bătrâna Sală a Sporturilor din Constanţa cu siguranţă va avea de suferit. Mai mult, facilităţile oferite sunt învechite, cu toate că, în ultima vreme, au avut loc mai multe renovări. Chiar şi aşa, HCM Constanţa a jucat la Buzău de două ori în Liga Campionilor. Echipa feminină de volei a jucat în faţa propriilor suporteri ediţia trecută, dar regulile stricte impuse de CEV pot duce la surprize şi nici echipele de volei nu vor fi sigure de faptul că vor juca pe teren propriu.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...
Ultima oră
Pe aceeași temă