32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialConsiliul Judetean Tulcea isi concesioneaza patrimoniul

Consiliul Judetean Tulcea isi concesioneaza patrimoniul

»  Consiliul Judetean Tulcea a hotarat sa-si concesioneze patrimoniul pentru sporirea fondurilor de investitii destinate modernizarii drumurilor.

» Fosta tabara scolara Niculitel si cea a pictorilor de la Iazurile vor fi transformate in baze turistice private.
 
Consiliul Judetean Tulcea a hotarat sa-si concesioneaze patrimoniul. Victor Tarhon, presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, a declarat ca "am luat aceasta decizie pentru a spori veniturile proprii ale administratiei judetene, iar fondurile suplimentare care vor ajunge in buget le vom utiliza pentru lucrari de infrastructura. Banii pentru investitii sunt alocati, cu precadere, pentru modernizarea drumurilor judetene. Lucram deja la modernizarea drumurilor din zona lacului Razelm, iar in urmatorii trei ani vor fi astfel de modernizari pe toate soselele de interes judetean din nordul Dobrogei. Turismul nu se poate realiza cu drumuri desfundate". Consilierii judeteni au aprobat conditiile de concesionare a terenurilor si imobilelor care au apartinut districtelor pe care le administra societatea de drumuri judetene. Respectiva societate si-a incetat activitatea in urma cu doi ani din cauza pierderilor foarte mari pe care le inregistra si a datoriilor uriase pe care le avea la buget. Actionarul unic al societatii, Consiliul Judetean Tulcea, a refuzat sa mai umple aceasta gaura neagra cu bani publici, iar activitatea de intretinere a drumurilor judetene a fost transformata in serviciu public, pe care-l administreaza un serviciu din CJ Tulcea.

Reabilitarea fostelor tabere

Conducerea CJ Tulcea a mai facut licitatii pentru a atrage investitori pentru reabilitarea fostei tabere scolare de la Niculitel si a celei destinate pictorilor de la Iazurile, pe care intentioneaza sa le transforme in baze turistice private. Din concesionare,  CJ Tulcea preconizeaza sa obtina anual venituri bugetare suplimentare de cateva milioane de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă