26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialConsiliul Judetean Neamt infrunta criza cu prime de doua miliarde

Consiliul Judetean Neamt infrunta criza cu prime de doua miliarde

» Toti cei 156 de salariati ai Consiliului Judetean (CJ) Neamt au primit, ieri, prime de Craciun constand in tichete cadou in valoare de 1.250 lei brut.

Initiativa primelor a apartinut presedintelui CJ Neamt, Vasile Pruteanu, si priveste acordarea unui set de tichete-cadou de aceeasi valoare si de Ziua Nationala a Romaniei, de Craciun, de 8 Martie si de Paste. Pentru ca decizia a fost adoptata pe 2 decembrie, angajatii CJ Neamt nu au primit si tichetele pentru Ziua Nationala a Romaniei. "Salariatii din cadrul aparatului de specialitate al CJ Neamt, functionari publici si personal contractual, beneficiaza de tichete-cadou, conform prevederilor legale, numai pentru destinatiile sau evenimentele care se incadreaza in cheltuieli sociale, in limita prevederilor bugetare aprobate. Tichetele-cadou se acorda tuturor salariatilor din aparatul de specialitate al CJ, pentru urmatoarele evenimente care se incadreaza in categoria cheltuielilor sociale: sarbatorile de Paste, 1 Mai – Ziua internationala a muncii, 1 Decembrie – ziua Nationala si de Craciun.

 

Pentru fiecare dintre aceste evenimente se vor acorda, tuturor salariatilor, tichete-cadou in valoare de 1.250 de lei pe salariat, respectiv 21 de tichete-cadou, diferenta de 200 de lei reprezentand impozitul pe venit", a declarat Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
In CJ Neamt isi desfasoara activitatea 109 functionari publici, 45 de angajati ca personal contractual si trei demnitari publici. Dintre acestia, numai unul dintre vicepresedinti nu a primit tichetele cadou, Emil Bostan, pentru ca a fost ales parlamentar si a fost nevoit sa isi dea demisia. Cheltuiala totala cu aceste tichete este de 195.000 lei noi, adica aproape doua miliarde de lei vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă