30 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialConsiliul de supraveghere al FP schimba conducerea executiva, Ionut Popescu va fi...

Consiliul de supraveghere al FP schimba conducerea executiva, Ionut Popescu va fi directorul general

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) a revocat din functie membrii directoratului, inclusiv pe directorul general, Daniela Lulache, in locul ei fiind numit Ionut Popescu, consilier al premierului, dar si pe presedintele Consiliului, Mircea Ursache, la cererea acestuia, potrivit Mediafax.

Ionut Popescu, consilier personal pe probleme economice al premierului Emil Boc, va ocupa si functia de presedinte al noului directorat, se arata intr-un comunicat al Fondului Proprietatea. Popescu a fost ministru de Finante in Guvernul Tariceanu, in perioada decembrie 2004 – august 2005.

Totodata, Consiliul de supraveghere a aprobat revocarea lui Mircea Ursache din functia de presedinte al Consiliului, la cererea sa, in locul sau fiind numita Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice. Componenta Consiliului de supraveghere a ramas neschimbata.

Consiliul de supraveghere a decis si revocarea directorului economic Mihai Darie si a celui juridic Laura Constantin, pozitii pe care au fost numiti Cristian Busu, respectiv Valeria Nistor.

Din mai 2008, Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist, de un Consiliu de Supraveghere, format din sapte membri, si un directorat, format din trei membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a Fondului.

Fondul Proprietatea a fost creat ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de bunuri in timpul regimului comunist.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă