32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialConsilierii locali au votat pentru evacuarea chiriasilor

Consilierii locali au votat pentru evacuarea chiriasilor

La ultima sedinta a Consiliului Local Navodari, alesii locali au hotarat evacuarea chiriasilor care locuiesc in apartamentele autoritatii locale si care au datorii neachitate de ani de zile. Consilierii au intors pe toate fetele situatia chiriasilor restantieri, ajungand la o solutie, dupa lungi discutii. Primarul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a declarat ca exista chiriasi care nu si-au platit datoriile chiar si de patru ani. Astfel, Consiliul Local Navodari a hotarat, cu majoritate de voturi, evacuarea chiriasilor cu datorii imense la prestatorii de servicii publice si intretinere.

Locuintele, repartizate altor persoane

In aceste conditii, spatiile locative ale unitatii administrativ-teritoriale vor fi repartizate altor persoane. Din cauza acestor datorii istorice, ceilalti locatari au de suferit din cauza ca sunt debransati de la apa potabila. „Nu se poate ca o comunitate sa-ti puna la dispozitie o locuinta si tu sa uiti sa iti mai achiti datoriile. Aceste apartamente le vom acorda acelor familii care isi iau drept obligatie plata lunara a datoriilor. Nu e normal ca acesti oameni sa mearga in carciumi si sa nu-si achite restantele fata de prestatorii de servicii publice si intretinere”, declara edilul-sef al orasului Navodari, Tudorel Calapod. Astfel, la sedinta de Consiliu Local s-a hotarat cu majoritate de voturi ca persoanelor care urmeaza sa locuiasca in apartamentele autoritatii locale sa le revina obligatia de plata a datoriilor vechi. Primarul Calapod a subliniat ca exista cazuri in care datoriile depasesc 30-40 milioane lei vechi. In acelasi timp, primarul a subliniat ca la Navodari a disparut notiunea de locuinta sociala, acestea numindu-se acum locuinta cu chirie. Faptul ca rau-platnicii pot fi evacuati din imobil dupa trei luni in care nu si-au platit datoriile este specificat in contractul de inchiriere incheiat intre autoritatea locala si chiriasi. In ciuda acestei clauze, s-au acumulat datorii si de 80 de milioane lei vechi pentru un apartament.

Cererile, inregistrate
la primarie

Edilul orasului Navodari, Tudorel Calapod, a avut o intalnire cu cei 200 de administratori din oras pentru a stabili modul de distribuire a ajutoarelor de incalzire. Primariei, spune Calapod, ii revine sarcina de a inregistra toate cererile pana la data de 30 octombrie 2006, urmand ca pana la 15 noiembrie 2006 sa comunice aceste date Directiei de Munca si Solidaritate Sociala din Constanta. Amintim ca, potrivit ultimelor modificari ale Legii privind ajutorul social, sunt prevazute o serie de sanctiuni care vor fi aplicate pentru acele primarii din judet care nu se vor ocupa serios de dosarele de acordare a indemnizatiei pentru saraci. Mai mult, Directia de Munca si Solidaritate Sociala din Constanta va aplica amenzi usturatoare pentru neintocmirea la timp de catre edili a acestor dosare. Noua lege transfera o parte dintre responsabilitati pe umerii primarilor, care trebuie sa stie foarte bine ce persoane din propria ograda au dreptul sau nu la ajutoarele de la stat. In acelasi timp, neanuntarea primarului la directie in cazul in care beneficiarii si-au schimbat domiciliul, veniturile sau numarul de membri ai familiei ce ar putea modifica cuantumul ajutorului atrage dupa sine o serie de sanctiuni pentru edilul care nu s-a conformat. Totodata, Consiliul Local Navodari a propus la ultima sedinta de consiliu local plata unor subventii intre 10 si 90% pentru familiile cu venituri foarte mici. Potrivit edilului-sef din Navodari, Tudorel Calapod, pentru anul viitor municipalitatea ar trebui sa gandeasca o rezerva de 90 miliarde lei vechi pentru aceste subventii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă